Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

25 juni 2008

Övergiven biltvätt

Dumt att tvätta bilen hemma och låta olja rinna i dagvattenavloppet, inte alla som tänker på det. Såg en man direkt hälla lacknafta i dagvattenavloppet utanför hans eget hus, han tänkte inte att vattnet rinner till hästhagarna, till ängarna, till havet, där hans barn badar.Tänk så fort det går att riva ner. Jag har aldrig tvättat en bil, men sönerna var här, nu vet jag inget nytt ställe i närheten.

13 kommentarer:

Spessartin sa...

Men oj... där har man ju ändå åkt förbi så många gånger. Det var längesen jag var i krokarna nu, men när jag bodde på Lindholmen och sedan på Eriksberg så åkte man ju förbi titt som tätt. Jag antar att det är mycket som har ändrats borta vid Vågmästarplatsen och trakterna där... huga, får nog åka dit och kika någon dag =)

annebelle sa...

Vilken jättefin header (heter det väl) du har nu, med blåklockorna. Det är så underbart vackert nu. Ja tänk vad fort det går att riva jämför med att bygga. det gäller det mesta.

Canis Lupus sa...

Klockrent! Bra jobbat Hannele :)

Hanneles paradis sa...

Spessartin, lika bra att ta en sista titt, för mycket av det gamla håller på att försvinna, allt blir fint och dyrt.

Annebelle, eller hur, jag njuter verkligen nu.

Canis Lupus, så glad jag blir, att du säger så :)

Spessartin sa...

Jag har också funderat på ballongblomma, den är onekligen väldigt lik. De ballongblommor jag har i krukor här har jag dock fått av mamma i år, så dessa måste vara reliker från de personer som bodde här förut. Dessutom var det gräsmatta där vårt grönsaksland är nu, där de växer, så när vi tog upp landet måste jorden ha vänts om så mycket att fröna kom upp och grodde plötsligt =) Det jag funderar på är att de ballongblommeplantor jag har från mamma har svarta prickar på bladen, men det har inte dessa vildingar... jätteskumt, jag ser fram emot att de börjar blomma så kanske man får rett ut vad det är! =)

Hanneles paradis sa...

Spessartin, kanske finns det lite olika sorter, du ser det, när den snart blommar, lite spännande ;)

Rebecca sa...

HANNELES PARADIS: Aldrig sett det inann, förens jag var där och fotade. Men vet iallafall det var bra fotoobjekt!

Hanneles paradis sa...

Rebecca, hela Hisingen är ju paradis ;)

Elzie sa...

Hej Hannele!
Tack för kommentaren hos mig. Var det dig jag beställde fröer av? Tycker mig känna igen namnet *s*.
Hoppas du har det gott där på Hisingen.
Kram Elzie

Hanneles paradis sa...

Elzie, nej, sysslar inte längre med fröer, tyvärr äter sniglarna upp det mesta i paradiset just nu, kram.

Vanja sa...

Lacknafta i dagvattenavloppet låter inge vidare. Och jag som är så noga med min sopsortering.

Spessartin sa...

Det är ett par plantor som har riktigt stora knoppar så nu kommer jag gå och kolla flera gånger om dan för att se när de slår ut, det blir rikgit roligt det här =)

Hanneles paradis sa...

Vanja, visst är det märkligt, så lite vissa människor tänker, eller inte tänker alls..

Spessartin, spännande med växter :)