Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 juni 2008

Sommarlektyr

Det är kul, när det poppar upp nya intressanta tidningar, Camino och Eco Queen är nya bekanskaper för mej, även Köpstopp har läst. Man behöver inte köpa, går att läsa på biblioteket. Har du hittat nån bra tidning?Knytkalas tillsammans med goda vänner är aldrig fel. Olika sorters sill, snaps, varmlökt lax, jordgubbar i stora mängder och kaka till kaffet.

19 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Jag läser Camino på nätet, det tycker jag är bra. SLippa köpa. Annars är jag stammis på biblioteket, men inte just nu.

Hanneles paradis sa...

Fritt ur hjärtat, visst är det ett bra alternativ,
önskar dej en regnfri lugn dag.

Inga M sa...

Lämnar kommetar här på frg inlägg. Det var kul att få gå med på en trädgårdspromenad här. Gillar att fundera över hur man ordnar det med växter runt sig. Fast det behöver inte vara så strikt tycker jag och det här såg fint ut.

Kul med lite vilda och självplanterade växter här och där. Jag har svårt att rensa bort de vildvuxna om de är prydliga.

Hanneles paradis sa...

Inga M, samma här, synd att rensa bort fröplantor och sånt som trivs, speciellt på vårt berg, som är en tuff miljö, jag får vara glad över det som trivs. Jag tänker ofta mer på kombinationer än enskilda växter, lite rufsigt är bara charmigt.

Rita sa...

Kirjastoissa ja verkossa paljon lukemista ilman että mitään tarvitsee tilata ellei välttämättä halua. Kotiinkin tulee ilmaisjakelua siinä määrin että siihen taitaisi jo hukkua kun palaisi kahden viikon matkalta :D

Lukeminen on ihanaa. Tykkään lukea erilaisia julkaisuja ja muropakkauksia.

Hanneles paradis sa...

Rita, eikö olekin näppärää, luen myös kirjastossa, siellä on vaikka mitä. Joo, kotiin kerääntyy paljon paperia. Samaa mieltä, muropakkauksetkin voivat olla mielenkiintoisia, ja mikään ei ole mukavempaa kuin sateisena päivänä istua sohvas hyvän kirjan kanssa :)

Annika sa...

Jag ser verkligen fram emot att komma hem till sverige och kolla in alla tidningar. Det är underbart!! På onsdag kommer jag garanterat att köpa på mig en bunt och sedan NJUUUTA!!!
Det låter som om ni har en härlig dag idag på midsommardagen.

Ingrid E sa...

Ser verkligen ut som ett mysigt midsommarfirande. Kunde ni sitta ute hela tiden?
Tittar sällan i magasintidningar, har inte den tiden.

Hanneles paradis sa...

Annika, tidningar är en härlig avkoppling, finns nog något för varje smak och ålder. Vi bara fortsätter att mysa på midsommaren :)

Ingrid E, vi hade det bra tillsammans med goda vänner. Uppehåll, vi satt ute under tak, men på kvällen frös ju de känsligaste, nätterna är svala och ljusa.

Shabby - Marianne sa...

jeg elsker de svenske magasiner. hvergang jeg er i Malmø så forsyner jeg mig rigtig meget....

Hanneles paradis sa...

Marianne, det finns många bra att välja mellen, de danska har jag inte läst, sett någon have-tidning bara.

sus sa...

"Glansiga" tidningar tycker jag är lyx till vardagspris. Ofta vackra bilder och trevliga reportage. Urlästa tidningar ger jag till en Vän.
Trevigt förresten med julöl! Själv funderar jag på om det inte vore dags för glögg. Regn, blåst och kyla här.
Trevlig fortsättning på helgen!

Hanneles paradis sa...

Sus, det är jättesmart att låta tidningar cirkulera, det gör jag också. Hihi, det blev lite städning i källaren med JULölet :)
Ha en bra fortsättning på helgen.

Ingela sa...

Har kollat in på nätet, det verkar vara trevliga tidningar även om betoningen på konsumtion rimmar lite illa med inriktningen.

Om man är mer inne på den 2foträta" typen av tidskrifter har vi ju gamla pålitliga Sveriges Natur (inne på årgång 99) som faktiskt inte bara är en naturtidning. Man kan läsa en hel del om livsstilfrågor också.

Hanneles paradis sa...

Ingela, dessa tidningar väcker tankar, det är bra. Visst finns det massa gamla godingar, min favorit är Tidningen Vi, som inte har någon reklam alls och intressant läsning.

gunilla sa...

Jag köpte Eco Queen när den kom - riktigt trevlig tycker jag. Camino läser jag på nätet.

Hanneles paradis sa...

Gunilla, riktigt glamourös läsning.

Ingela sa...

Det kan förstås vara bra med en tidning som lockar en typ av läsare som aldrig i livet skulle öppna Sveriges Natur eller Miljötidningen.

Hannele sa...

Ingela, det är väl ibland tillgängligheten som avgör, nu kanske man få fler läsare att tänka, som du säger.