Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

5 februari 2008

Semla med mjölk

Ingrid E sa att semla med mjölk inte är gott, klart jag ska motbevisa det,
jag kryddar den varma mjölken med farinsocker och kardemumma, gott.
På 1950-talet var det inte tillåtet att sälja semlor före fettisdagen.
Bättre förr? Rosa vårprimula och Gustavsbergs djupa rosentallrik.

38 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hola!

Jag håller med Ingrid E. :) Irene

Hannele på Hisingen sa...

Irene, mycket godare än jag mindes :)

Anonym sa...

Det låter jättegott att krydda mjölken så där - ska prova...

Anonym sa...

Hmmm, jag äter ju inte semlor alls då så ingen version faller mig i smaken. *s* Men det är ändå intressant att se hur andra äter sina...

purple area sa...

Ja, idag får man nog slå till med en semla, eller fastlagsbulle som man säger där jag bor. Det ska bli smaskens.

Eleonora sa...

Jag ÄLSKAR semlor och tar dom helst som dom är tillsammans med en kopp kaffe. Det skulle jag kunna äta varje dag, men samvetet säger ifrån .... försöker ju bli av med några kilo. Har i alla fall pressat ner 1 st hittills!!
Kram kram

Ingrid E sa...

Håller fast vid min ståndpunkt! Även om farin o kardemumma i mjölken verkar smaka mums. Tror inte jag hinner med semla idag för här skall städas.
Vacker blomma o porslin.

Hannele på Hisingen sa...

Helga, det passade bra.

Fru A ,en dag per år unnar jag mej.

Purple, fastlagsbulle kan man höra här också ibland.

Eleonora, visst är det gott!

Ingrid E, jag ändrar ju smak varje decennium :)

Leonoora sa...

Oijoi, sinulla taitaa olla todelliset jauhopeukalot, en muuta voi kuvan herkullisuuteen sanoa. Kaunis kattauskin sävy sävyyn.

Ihan niin kuin olisi kermavaahtoa suupielissäni :D

Hannele på Hisingen sa...

Leonoora, täytyy tunnustaa, että tämä laskiaispulla on kaupasta, koska moni perheessä ei enää herkuttele, niin turha ruveta leipomaan.

Eleonor (Elle) sa...

Jag håller med Eleonora... kaffe o semla .. mest varje dag om de inte fastnade på något konstigt sätt på kroppen ...*L* Ha det gott , Kram!

Anonym sa...

Iloista laskiaistiistaita!

Meillä joustettiin tänä vuonna kermavaahdon suhteen: ostin sellaisen pursotuspullon... ei tartte vatkata ;) ja lapset tykkää kovasti...

Hannele på Hisingen sa...

Eleonor, visst är det gott :)

Wiiks, sallittu tätä elämää helpottaa :)

Klimakteriehäxan sa...

Har inte ätit semla som hetvägg på jättejättelänge. I mitt minne var problemet att mjölken så fort blev kall och då var det inte lika gott!?

Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, koka mjölken ordentligt :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Den kryddningen i mjölken lät god... Mari.

Hannele på Hisingen sa...

Mari, kan rekommenderas.

Poppins sa...

Har aldrig ätit hetvägg men det lät gott med kardemumma i mjölken.

malou sa...

Jamen det är ju enda riktiga sättet att äta semla på (minus farinsockret i mjölken, men kardemumma är smaskens!)

mossfolk sa...

Mums, klart att semlan ska ätas med varm mjölk! I allafall den här tisdagen :)

Hannele på Hisingen sa...

Poppins, man får vara modig och testa :)

Malou, jag älskar semla utan varmmjölk också.

Mossfolk, visst är det gott, hade glömt.

Anonym sa...

Ja, bättre förr... den som väntar på nått gott osv. Och Ingrid E, vet inte vad hon talar om enligt min mun.

Snälla gulliga Hanelle... kom in till mej och kommentera, måste bara få se ditt lilla semlefejs bland kommentarerna - du é lá för gó du...

Anonym sa...

Hihi, läser du tankar eller har du långa ben eller har du supersnabb uppkopplinen eller är det direktlinje över älva.... *fnissar* tack du

Hannele på Hisingen sa...

Marlene, jag läser tankar :)

Anonym sa...

Jo du... och därför bytte du till ett sött litet hjärta.
Jag tror du tog en av båtarna över, för att komma fram snabbare

Hannele på Hisingen sa...

Marlene, jag älskar att bo på denna ö, härifrån kan man ta både flyg och båt :)

Anonym sa...

Det där blev "tur och retue" gissar jag ;)

Anonym sa...

Marlene, borta bra, men hemma bäst :)

Anonym sa...

Att kommentera hos alla som visar en semla i dag bryr jjag mig inte om.
Däremot bilderna på Ökerö.
Men där var så många andra kommentarer så man drunknar i dem, sådet får bli här! Det var härliga bilder som får en att längta dit och till sommaren! Ha det bra iparadiset!

Hannele på Hisingen sa...

Smeden Bengt, du drunknar väl inte här :)
Visst kan vinter vara en fin tid för strandpromenad.

Anonym sa...

Fick semla på jobbet! Så många jag ville. Det blev 1. Ingrid E

Anonym sa...

Ingrid E, det fick inte jag :)

Filifjonkan 1 sa...

m,,, semla är gott om man får äta den som en bulle eller bakelse inte som hetvägg då smälter ju grädden den är ju så mumsig annars Men smaken är så olika mamma äter de så där med många gör det,,,

Hannele på Hisingen sa...

Filifjonkan, visst är det gott, oftast äter jag den som bulle, men har testat nu med mjölk också, gott.

-Anne- sa...

Det ska absolut vara mjölk! Det där med att krydda tycker jag låter jättespännande, det måste jag prova.

Hannele på Hisingen sa...

-Anne- det funkar utan mjölk också, och kryddningen blev bra.

e sa...

Jag testade både med och utan mjölk på fettisdagen och med mjölk segrade som vanligt :) Nästa tisdag kanske jag testar farinsocker och kardemumma, det låter gott men blir det inte lite sött med farinet?

Hannele på Hisingen sa...

e, farin är inte så sött och man tar inte så mycket. Tänker du vänta med nästa semla till nästa år... jag åt en idag, med mjölk.