Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 februari 2008

Kanalerna på Gårda

Centralt, mitt i stan, en promenad vid vatten, start från Liseberg.Mycket nybyggda kontor på Gårda blandat med det gamla.När man lämnar bilen och spårvagnen, upptäcker man hur mycket vatten det finns i Göteborg, nästan lika mycket kanaler som gator.På sommaren ser man inte Ullevi lika bra för alla löven.Kanalerna korsar som gatorna, Mölndalsån mot Centralen.Dammanläggningen i Gullbergsån.Stampens Kyrkogård mitt emot, andra sidan kanalen.Kanalen fortsätter hur långt som helst.Väljer vägen tillbaka genom kyrkoportarna.Det är fridfullt att promenera på en kyrkogård.Från kyrkogården kan man se Ullevi och höra konserter.Tillbaka samma väg, men andra sidan kanalen, Räddningstjänsten.

21 kommentarer:

Ingrid E sa...

Är det inte väldigt högt vatten?
Där har jag gått många gånger bl a efter Bob Dylankonsert förra året. Hur var det att gå inne i stan, på gator?

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon . Ja då har man tagit dagens första promenad genom Göteborg,, så vackert och så mycket vatten Stockholm kallas ju staden mellan broarna här är det staden med kanalerna. Att Ullevi låg så med vattnet bredvid sig nästan visste inte jag.Den kyrkogården är ju integrerad riktigt med Ullevi och staden självt

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, det stämmer, vattnet är väldigt högt. Där har jag suttit utanför och lyssnat på två olling Stones konserter, med dottern. Roligt att gå i stan, men detta var så sent att alla affärerna var redan stängda...

Filifjonkan, huvudstadsborna är duktiga på att marknadsföra sej, men inte den enda staden med vatten. När man susar förbi med bil, så ser man ju inte allt vatten heller, en promenad ska man ta.

Anonym sa...

Fina bilder. Att promenera på kyrkogårdar är både fridfullt och intressant.

Strumpstickan sa...

Härlig promenad!

har en fråga, vart ligger Floras kulle i allén?

Filifjonkan 1 sa...

Hannele: ja visst man behöver promenera så där som du gjort då ser man ju lite men nu glädjer jag mig åt att jag ser dem ändå tack vare dina promenader med kameran ja har aldrig sett Göteborg så här om du inte promenerat och haft din kamera med dig så tack min vän! Det är berikande.

Hannele på Hisingen sa...

Annebelle, visst är kyrkogårdar intressanta och fridfulla platser, väcker mycket tankar.

Strumpstickan, helt underbart, alldeles centralt. Floras kulle, intressant, det ska vi ta reda på och visa något tillfälle, kul.

Filifjonkan, visst känner jag tilldessa platser, en del är nytt, och jag har ändå andra ögon med mej, kul att upptäcka sin egen stad och visa även för andra.

Anonym sa...

Det var och är en härlig promenad, men jag föredrar den på sommaren! Men för en sådan friskus som du spelar väl årstiden ingen roll!
Ha en underbar helg!

Anonym sa...

Smeden Bengt, man kan ju inte stanna hemma hela vintern och egentligen är det lättare att fota nu, när löven inte skymmer allt. Ha en bra helg.

Anonym sa...

Tusen takk for en fin tur i Gøteborg,Jeg og min mann har vært der mange ganger men det har vært i påsken ,og da har det stort sett vært veldig kaldt.Men en påske for noen år siden var vi der i et flott vårvær,og da fikk vi se litt av Gøteborg,og jeg kjenner meg litt igjen fra din vandring.
Varme tanker fra Tanis

Hannele på Hisingen sa...

Tanis, är det kallt, fuktigt och blåsigt, är det inte mysigt att promenera i Göteborg, men jag som bor här, vill gärna gå ut ändå :)

Anonym sa...

Det var en fin tur genom en del av Göteborg. Jag har lite svårt för Göteborg annars som vinterstad, lite kallt och inte direkt snö, men här visar upp vackra sidor. Naturen finns ju nära här med mycket vatten och växtlighet. Det ger liv åt stadsbilden.

Hannele på Hisingen sa...

Inga M, det är ju inte så många städer, som är lockande på vintern, men nånstans måste man ju bo, nu försöker vi se lite av det fina även på vintern, ser helt annorlunda ut i grönskan.

Åsa sa...

Göteborg är en vacker stad.. vi såg det speciellt i maj.. när vi gick genom Haga och mot Centrum..även från Majorna upp till Slottskogen! / åsa

Resa med Herbert sa...

Hej Hannele!

Precis den här vägen, gick jag varje dag, morron och kväll, till och från jobbet, under drygt 3 års tid. Jag jobbade invid kyrkogården. Så man kan säja att jag känner varenda liten gatsten där och alla årstider. Mycket fin promenad. På vintern när det var is på ån, tog jag med mej bröd till alla fåglarna, det tyckte dom var mums. Irene

Hannele på Hisingen sa...

Irene, det var kul att höra, det måste ha varit roligt att se årsidernas variationer, blommarna i kyrkogården, alla fåglar och allt.

RANA sa...

Råkade klicka mig hit på nåt sätt. Vilken mysig blogg. Härliga vattenbilder. Allt gott!

Hannele på Hisingen sa...

Rana, tackar, du är välkommen tillbaka.
Ha en bra helg.

Poppins sa...

Vilken trevlig promenad! Tack för tipset.

Anonym sa...

Genom Gårda gick jag ofta som barn, på väg till farfar och söndagmiddagen på Kobbarnas väg. Då var Gårda en sliten men dock mycket levande stadsdel.En riktig göteborgare säger aldrig "i Gårda" utan "på Gårda" sa alltid min pappa. Förresten, en bra bok om Göteborgs kanaler är "Vattenvägar" av Anna Mofat Spak från 2006.
lena w

Hannele på Hisingen sa...

Åsa, Haga är väldigt fint att gå i både vinter och sommar.

Poppins, helt centralt och man kan gå så kort eller långt man har lust med.

Lena W, visst har Gårda förändrats mycket, de sista boende kämpar för att få vara kvar, kul språktips, tack för boktipset, det var intressant.