Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

1 februari 2008

English Bread Pudding

Jag trodde maken skulle gråta, när jag tog god cognac till gamla brödskivor, men det blev väldigt gott, kryddade vispgrädden med färsk passionsfrukt.
Arabiaskål och gammelmormors fina tekoppar med ängsblommor.Rita har frågat efter Bread Pudding recept, jag blev sugen och testade ur Anne Wilsons bok. Jag började med att blötlägga russinen i cognac.
Bred smör på brödskivorna och lägg dem överlappade i ugnsformen.Vispa ihop ägg, gräddmjölk, farin- och vaniljsocker. Häll blandingen över brödet och russinen och låt stå 10 minuter. Strö över kanel + farinsocker, täck med aluminiumfolie och grädda 20 min i 175°C. Ta bort folien och grädda 20 min tills puddingen stannat. Servera med grädde och frukt.I England serverade vår landlady brödpudding med vaniljsås,
hon hade lagt aprikosmarmelad mellan brödskivorna, väldigt gott.

22 kommentarer:

Rita sa...

Good Heavens! Du är så duktig ja nopea käänteissäsi:) Näyttääpä todella hyvältä. Kiitän ja tulostan ohjeet kuvineen talteen. Kiitos linkityksestä myös, ja hyvää perjantaipäivää.

Ingrid E sa...

Håller nog med maken:-), brödpudding låter inte gott.

Hanneles paradis sa...

Rita, rupesi niin tekemään mieli ja hyvää olikin, kuvat voit suurentaa painamalla, olen määrät siihen kirjoittut. Tuotahan voi maustaa ihan oman mielen mukaan, mutta konjakkirusinat olivat mahtavan hyviä höysteenä.

Ingrid E, där har du fel, maken tykte det var väldigt gott,
jag bara oroade mej först för cognacen :)

Strumpstickan sa...

Rena rama hälsokosten:)

Hanneles paradis sa...

Strumpstickan, det är ju många omega-3 ägg i :)

Lis sa...

Das habe ich noch nie gegessen!
LG Lis

Hanneles paradis sa...

Lis, es ist sehr gut :)

Nässelblom & choklad sa...

Spännande och (för mig) ovanlig efterrätt. Brödpudding har jag aldrig smakat.

Hanneles paradis sa...

Nässelblom & choklad, brödpudding var väl vanligare förr, när man inte skulle slänga något, men i England lever den ännu som god efterrätt.

EVA AGNES sa...

Jag blir väldigt hungrig av dina bilder i dag.
Ha en skön helg
Kramar Eva Agnes

Eleonor (Elle) sa...

O .. jag längtar tillbaks till jag var barn ... mamma gjorde världens godaste brödpudding..... Jag kan aldrig få den sådan ... vet faktiskt inte riktigt hur hon gjorde ,tyvärr ... får kanske prova Ditt recept... H adet gott..

Hanneles paradis sa...

Eva Agnes, gott och annorlunda är det,
önskar dej en fin helg, kram.

Eleonor, våra mammor gör alltid det goaste, men detta blev väldigt gott, lite spännande att testa nytt, ha en fin helg, kram.

åsa sa...

Har aldrig ätit..men brödpudding.. vanlig gör de på jobbet.. De som bor på hemmet.. vill ha det.. / åsa

Hanneles paradis sa...

Åsa, det är nog bekant för de äldre här, från sämre tider, i England är det vanligare.
Man kan ju piffa upp med cognac och så :)

Millis sa...

Det ser jättegott ut!

Hanneles paradis sa...

Millis, det vill jag lova :)

annebelle sa...

mmmm...cognac och bröd, det kan nog bli gott.

Hanneles paradis sa...

Annebelle, egentligen russinen som fått cognac-smaken, passar fint till farinsocker..

Yolanda Elizabet sa...

Mmmmmmmm, english breadpudding! I made some too last year. It tastes good but is bad for the figure. ;-)

Hannele sa...

Yolanda Elizabet, you don't eat it every day :)

Anki sa...

Vad gott, jag blev jättesugen! Jag brukar göra amerikansk brödpudding med bourbon men annars använder jag nästan alltid eau de vie till matlagning (t. o.m till tiramisu)

Hanneles paradis sa...

Anki, man tager vad man haver :)