Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 januari 2008

Årets mest udda utmaning?

Canis Lupus i Karlskrona undrar, om vi ska tävla om vem som lyckas plåta flest rivningshus under ett år? Det är något speciellt med rivningshus.
Jan Jörnmark är en personlighet, som älskar öde hus, ska vi inkludera dem också? Den som vill hänga på utmaningen, får gärna göra det.När min lillasyster föddes 1965, köpte vår far filmkamera, kan inte ha varit jättebilligt med film heller, för han fick skicka rullarna till Tyskland för framkallning. Ändå var minst hälften av de korta super-8 rullarna fulla med rivningskåkar i Åbo, istället för familjen, vi avskydde att titta på det.

18 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Den där adressen på nr 8 som var så barrikaderad och såg så hemlig ut... undras vad det fanns på insidan?

Hannele sa...

Strumpstickan, nu får vi inte veta det - och jag har helt glömt hur det såg ut innan :)

Nina på Johangården sa...

Oj, den utmaningen tål att tänkas på... var kan jag hitta sådana objekt, tro?

Hannele sa...

Nina, objekt hittar man ibland, men svårast är att hinna vara på plats i tid :)

Filifjonkan 1 sa...

å rivningshus ja en hel epok som försvinner många gånger och tänk så många vackra kakelugnar som bara rivits bort stuckatur i tak gamla vackra spegeldörrar tapeter ohh mycket som förstörts Minns när det var rena rivningsraseriet i Stockholm

Hannele sa...

Filifjonkan, visst är det ledsamt, man får ju hoppas att rivare är mer varsamma nu och tar vara på fina detaljer, fönster, kakelugnar och annat, men ofta handlar det om tid och pengar, tyvärr.

Ingrid E sa...

Här är det svårt att få till rivningsbilder, skulle önska att jag hann. Här i Danderyd är det bara villor som rivs och det tar bara någon dag, sedan är allt borta. Skulle viljat ha fotograferat husen innan de revs för att kunna jämföra med de nya husen. Det är inte alltid det blir bättre.
Tror inte jag tog några rivningsbilder av Haga, det var för ledsamt för att få förevigas.

Hannele sa...

Ingrid E, visst går det snabbt, man vet sällan något i förväg, det nya byggs också ofta väldigt snabbt. Jag har lite före-bilder här på Hisingen från mina promenader.

Canis Lupus sa...

Fusk på sätt o vis... Var det ett hus eller en redskapsbod du plåtade? :)
Sen är ju marknaden lite mer omfattande för sådant i Gbg än i Karlskrona. Men jag antar utmaningen.

Hannele sa...

Canis Lupus, ett före detta hus, affär.
Det var ju du som utmanade mej :)

Canis Lupus sa...

Jepp... gäller utmaningen från 1/1-2008 -- 1/1-2009?

Hannele sa...

Canis Lupus, måste väl i alla fall vara slut innan årets slut?

Jill sa...

Tycker helt klart om idén. Skulle vara roligt gå på en utställning med det, från både nu och förr.

Hannele sa...

Jill, visst är såna bilder kul att titta,
speciellt från ens hemtrakter.

Poppins sa...

Visst är det något speciellt med ödekåkar och rivningshus! Ska bli kul att se vilka hus som fastnar i din kamera.

Hannele sa...

Poppins, nu byggs det ju mest fina hus, de gamla charmiga blir mer och mer sällsynta. Det gäller också att vara på rätt plats i rätt tid.

annebelle sa...

Vilken häftig utmaning! Jag bor nog i fel stad för att anta den. Kan tänka mig att din pappas film var lite...småseg. :-) Kul att ha nu, kanske?

Hannele sa...

Annebelle, idag är min fars filmer jätteroliga, för bilarna och grävskoporna ser väldigt gamla ut, inte helt fel att dokumentera :)