Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

15 januari 2008

Årets första semla

Filifjonkan köpte för många semlor igår, så jag fick också en.

28 kommentarer:

Marianne sa...

Kæreste Hannele - tusind tak for udmærkelsen - den gjorde mig glad på en dag hvor internettet driller. jeg kunne godt spise den lækker kage lige nu - gem lidt til mig :-)

Hannele på Hisingen sa...

Marianne, din blogg gör mej glad,
hoppas det smakar :)

Anonym sa...

Fjonkan var riktigt snäll nu - det där ser smaskens ut!

Hannele på Hisingen sa...

Helga, visst är det något speciellt med den första, när man väntat flera månader.

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Yes finally! Dags för lilla semlan. fast jag har redan smakat en för mej nyhet. Saffranssemla hmmmm

Hannele på Hisingen sa...

Tyra, oj, en egen julsemla för alla julälskare,
men göteborgare gillar inte saffran..

Lis vom Lindenhof sa...

Mmh, lecker! Bei uns heißen die Dinger Windbeutel und sind mit Sahne gefüllt.

Anonym sa...

Lis, wir haben Mandel auch (nicht Marzipan), und Sahne.

Anonym sa...

En semla har jag redan lyckats smaska i mig... och fler lär det bli innan semle-säsongen är över...

Hannele på Hisingen sa...

Gerda-Thyra, för mej är denna min första semla och ingen var hemma att dela den med, så jag var tvungen att äta upp allt själv :)

Ingrid E sa...

Mums! Än har jag hållit mig från denna frestelse.
Precis såhär skall semlan ätas. Utan mjölk o på vackert porslin.

Yolanda Elizabet Heuzen sa...

How nice that you made me a nice cup of coffee and something very tasty to go with it! ;-)

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, jag tycker att semla är väldigt gott med varm mjölk, men då får det nästan vara hembakat, för köpesemlorna klarar inte av det..

Yolanda Elizabet, that is a Swedish "semla" :)

Klimakteriehäxan sa...

Ojojoj så gott - jag har redan ätit en...
Håller som bäst på med min Awards-lista!

Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, den första smakar bäst.

stadtgarten sa...

Mmmmhhhh, this looks absolutely delicious!
Have a nice day, Monika

Anonym sa...

Här i Uppland har vi också ätit semlor. Farligt gott.

Hannele på Hisingen sa...

Monika, Swedish "semla" is delicious :)

Nicoline, det betyder att våren är på gång :)

Anonym sa...

Semlor, mums! Ett tidigt och gott vårtecken.

Hannele på Hisingen sa...

Annabelle, ett säkert vårtecken :)

Anonym sa...

hehe semlor är farligt. har ätit två å det blev samma dag ;)
borde va mjukglass istället för grädde haha!

Anonym sa...

Mmmmmmmm, det er snart tid for fastelavnsboller :-)

Lotta 8`) sa...

mmmm gott med semla men jag har inte ätit någon än - får nog handla med mig en hem i morgon. Grattis till utmärkelsen, den är du verkligen värd med dina härliga, humoristiska inlägg. 8`)

Hannele på Hisingen sa...

Svartpeppar, haha, det var nytt, mjukglass :)

Britt-Arnhild, jag har tjuvstartat. :)

Lotta, tack, det var trevligt sagt.

Resa med Herbert sa...

Ååååå vad gott det låter, hoppas att den var riktigt god, och att du tog en mumsbit för mej oxå.

Tyvärr så kan jag inte få tag på några semlor här i Tossa. Jag tror att det är dax att sätta igång med mitt årliga semlebak.

Smakliga semlor önskar jag dej Hannele.

Solvarma hälsningar från Irene

Hannele på Hisingen sa...

Irene, min första semla var god. Det är ju så enkelt att baka släta bullar, mandelmassa är ju bara malda mandlar och socker, inte svårt alls. Dina hälsningar hjälpte, solen skiner nu :)

Jill Wegerup sa...

Det såg gott ut och så flott på det fatet. =)

Hannele på Hisingen sa...

Jill, blåklockor är mina favoriter :)