Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 januari 2008

Förändringar

Man kan sätta frukosten i halsen av mindre, hela Backaplan ska rivas.En av de billigaste loppisarna har redan flyttat.
Finska Affären finns i det rosa huset bakom vid Nansensgatan.Jag minns inte ens längre, hur det såg ut här innan. Att fota rivningshus är nog ärftligt, min far filmade gamla hus redan på 1960-talet i Åbo.Vi fick hitta ett nytt ställe att hyra släpvagn på för trädgårdsavfall.Det är inte många hus kvar på Magnetgatan.
Min personlige bilmekaniker säger att han får vara kvar.
Kommer våra barn ha råd att flytta hit till det nybyggda?

20 kommentarer:

Clara sa...

Oj....verkar bekymmmersamt!
Tur att bilmekanikern fick vara kvar iallafall....ja, det byggs nytt och DYRT....sen vem som ska ha råd att bo där....det återstår att se....ha det gott hannele och din semla som du fick av Fjonkan såg jäkligt god ut :)
Kram på dig!

Hannele sa...

Clara, de lär ju inte bygga billiga bostäder, allting blir bara dyrare, även hyrorna för affärer,

Karin A sa...

Det är verkligen dubbelt det där. Backaplan är ju ett ganska slitet och osäkert område i Göteborg så behovet av upprustning behövs säkert. Samtidigt är det problematiskt när allt renoveras och blir dyrt så att vanliga människor inte kan bo kvar. Bra att din bilmekaniker får stanna. Vet du om alla loppisarna och antikaffärerna ska bort? Det finns så många trevliga i området...

Hannele sa...

Karin A, jag vet inte om alla loppisar, bara att ett par måste flytta, Smyrna har flyttat till Ringön. Det har varit så billigt och bra på Backaplan, allting på bekvämt gångavstånd.

Klimakteriehäxan sa...

Idag skriver jag om dig! Du är en av mina medbloggare som jag ger You make my day-priset! - och ett litet tack för senast! :-))

Anonym sa...

Området har ju blivit ett tillhåll för olika gäng med skottlossningar och uppgörelser inom gängen.
Skall Rose Ami rivas också?
Dom kunde ju bygga lägenheter som ungdomarna har råd med.
Nu bor många hemma till 30-årsåldern.
Hälsn. Eivor

Hannele sa...

Klimakteriehäxan, tack, så glad jag blir :)

Eivor, synd att det har blivit så dyrt att hitta billiga lägenheter. Jag har varit på de flesta ställen, som tidningarna skriver om, var till och med på Backaplan några timmar efter det senaste mordet och såg poliserna. Det är sällan vanliga medborgare blir drabbade, gängen skjuter på varandra. Överallt, lite varstans.

Ingrid E sa...

Ser inte ut att vara något att bevara. Ser, av dina bilder att döma, som ett oråde i stort behov av upprustning. Nybyggt blir svindyrt pga den byggbom som vi har idag. Byggarna kan ta ut vilka priser som helst för det finns ingen konkurrens. Dyrast blir det för samhället som måste betala ut alla bostadsbidrag.

Strumpstickan sa...

jag tycker det är på tiden att det rensas och byggs nytt för halva Backaplan har ju varit rivningklart hur länge som helst... ska bli spännande att se det nya stora köpcentret och allt...

Hannele sa...

Ingrid E, det blir säkert bra, men vilka har råd att bo där? Många delar av området har varit rivet flera år, nu har det rivits ännu mer, mina bilder visar det nydligen rivna.

Strumpstickan, ja, stora områden har ju varit tomma tomter många år, men synd, om det bara blir lyxaffärer, om allt det udda försvinner.

jill sa...

Snart har ingen råd til något boende...

Hannele sa...

Jill, ja, det undrar man ibland...

Guldkant På Livet sa...

Du är på hugget med kameran överallt ser jag : ) Du har FYRA bloggar, man kan undra hur du hinner, jag har fullt sjå med en! : ) Mari.

Hannele sa...

Mari, jag har alltid haft mycket energi och gör ofta tre saker samtidigt. Nu har jag ju kvällarna för mej själv; inga hockeyträningar eller föräldrarmöten. Annat var det när barnen var små, när jag jobbade och studerade heltid med fyra små. Att fota rivna hus är ärfligt, även min far höll på med det :)

gerda-thyra sa...

Ja, man kan ju undra vilka de bygger för...?

Hannele sa...

Gerda-Thyra, vaffö sk adet vara så svårt att bygga till vanligt folk?

Filifjonkan 1 sa...

å så sorgligt Detta rivningsraseri som råder. Det gamla skall bort bort och det nya in in...många gånger går charmen förlorad då just dess loppisar och invanda bodar pang ara borta, Och om du sa frågande skall det finnas några som har råd att bo i det nya då ? Det kostar ju så enormt numera är det är nybyggt Men ett + var det ju i alla fall att din egen bilmekaniker får stanna kvar det var något att fira kanske skall du ge honom en semla idag för det? Gör någon glad ge bort en semla...:))

Hannele sa...

Filifjonkan, nu var mycket i dåligt skick också, men charmen av alla roliga affärer försvinner ju. Jag ska besiktiga bilen om ett par veckor, kanske ska jag muta besiktningsmannen med semlor :)

Canis Lupus sa...

Ska vi tävla om vem som lyckas plåta flest rivningshus under ett år? :)

Hannele sa...

Canis Lupus, min far har nog redan slagit dej, men klart, det var en kul utmaning :)