Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

14 december 2007

Flickrumsfeminism

"Blanda Marie Antoinette, 1980-tals punk och Zandra Ahls och andra nutida konsthantverkare som gjort en revolt mot modernismen. Det är en medveten och kvinnlig tendens. Med det ickeorganiserade och det icke massproducerade som förebild. Innehållet har en överflöd av uttryck och färger. Gestaltningen är glad, medveten och effektiv. Senaste och bästa möjliga teknik är naturliga verktyg som anses vara en självklar rättighet. Att vara uppkopplad är ett tillstånd. Karriärist med ett urbant överlastat hem som är en privat angelägenhet, ingen representations- våning. Personen är en urban femme cowboy. Möjligen är hon könsöverskridande eller androgyn. Storstad eller syntetisk miljö är att föredra. Kliniska miljöer utan bakterier trots överflödet. Hon ser upp till Cindy Lauper, gillar kristallkronor, multimaterial, tapeter och hatar symmetri. En modedesigner som vi tycker passar in är Bea Szenfeldt."

Ted Hesselbom, museichef Röhsska, Trendrapport 2008.

10 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon säger Filifjonkan med knorrande mage,,,här står man och stirrar efter frukostbordet och vad ser man jodå bord väldigt fina i färg och form men frukosten frukosten var är du? Ser också att dina ägg tagit slut kastrof!!,,,går hem och sätter på pannnan och tar fram en ostmacka med tomat får duga på fredagen ..om du är vaken så finns det en kopp till dig med vännen..ha en bra fredag i Göteborg.

Hannele sa...

Filifjonkan, oj så tokigt det kan bli, men nu ska jag handla och se till att kylskåpet inte är tomt i morgon, jag tar en fika hos dej i stället,
ha en riktigt fin dag själv.

malou sa...

Jag tycker denna "urban femme cowboy" låter förskräcklig! Men oj vilka läckra färger!

Hannele sa...

Malou, tja, hon finns bland oss :)

Minerva sa...

Det maa vara trendsaettande, men.... daa gaar jag definitvt emot trenden! Foer tvaa veckor sedan en kvinnlig "urban cowboy" har kommit paa besoek till min spartanska lilla boet vid det Caribbiska havet. Tvaa enkla moerkgrona bord stod paa terrasen, omgivna av stolar och liggstolar - bekvaemt att aeta eller titta paa havet. Nu aer bada borden stiligt dekorerade: en har - tack och lov - bara en tjockt bamburoer och en jaettestor kokosnoet som utsmyckning, medan den andra aer belamrad med allehanda sjoefynd - mestadels vita, spetsliknande och med bitar av korall. Daertil en maengd av vaerme ljus. Kvinnligt, ja, inbjudande - det maaste jag erkaenna, men naer hon aer inte naervarande, daa jag gaar och laeser min bok, aeter, leker med kattungen och tittar paa havet vid det andra bordet - mindre distracting (vad var det det hette paa svenska??) och definitvt "this ain't me"!

Hannele sa...

Minerva, det som är så bra att hemma hos sej
får man ju göra precis som man själv vill och trivs med ;)

Minerva sa...

Hannele, i princip ja, men...Hon aaker ju hem paa soendag - till dess staar jag ut med baade det ofullstaendigt maskulina (som tilltalar mig mera - en jaette bambu penis med en jaette kokos testikel - fast bara en) och det oeverdrivet samlaraktigt feminina, som jag har saa svaart med. Vaeninnan tror ju att hon var vanlig, att hon kompenserade med sin talang foer mina kvinnliga brister (och visst gjorde hon det), saa jag kan ju inte vara saa burdus att kasta ut allihopa medan hon aer haer. Ok, so I am a pushover :-((

Hannele sa...

Minerva, det är väl lite så att har man olika smaker, så ska väl alla få plats?

Anja C. Hill sa...

Oj, oj Hannele vilket härligt inlägg!
Jag tar den till mig som en bohemisk intellektualism - ett uttryck som inte behöver verbaliseras, men som är så härlig att man bara måste prata om det!

moi, moi Anja

Hannele sa...

Anja, en itse osannut paremmin ilmaista sitä :)