Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

10 december 2007

Nobeldagen

Doris Lessing har fått vänta länge på sitt Nobelpris, nu orkar hon inte resa till Stockholm och vara med på Nobelfesten, hennes läkare har förbjudit.Vi har ju ingen tv, så jag kan inte skåla med kungen i kväll.

15 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilken imponerande samling av Lessings böcker. Jag har bara läst The Fifth Child, den var rätt läskig. Trist att hon inte orkar komma till ceremonien...
ps. jag har tagit bort bokstavshindret nu, det kom en massa spam för drygt ett år sedan, det var därför jag la in det, men det är sant, det är irriterande också...ds.

Hannele sa...

Karin, jag tycker väldigt mycket om Lessing, det var så roligt att hon äntligen fick Nobelpriset, synd bara att hon fick vänta så länge att hon inte orkar glädjas åt det.

maki sa...

Hej Hannele!
Skåla kan Du ändå,,,,,,,Doris.L. barnbarn va så lik henne själv.
Jag ser inte heller middagen.....Jobbar i natt......
Det finns så ortoligt många duktiga människor i världen,,,,,
Ha en bra kväll!
m a k i

akson sa...

Verkligen synd att Lessing inte orkar åka till dagens Nobelfestligheter. Men om det är för att hon inte fått det tidigare och tjurar för det. Ja, då kan hon fortsätta tjura tycker jag.
akson

Hannele sa...

Maki, niinpä, ehkä menen äitini luokse katsomaan hetken, saa nähdä, on ollut tapana katsoa.

Akson, Doris Lessings läkare har sagt att hon inte får resa och det tycker jag är väldigt synd.

Ingrid E sa...

Märks att du inte har TV eftersom du länkar till SvT. Nobel är i år i TV4. :-)
Om det stämmer att hon har ont i ryggen så förstår jag mycket väl att hon inte kom. Men visst kan hon glädja sig åt priset ändå?

Hannele sa...

Ingrid E, min mor var inte hemma, så jag såg inte skålen, maten och dansen, men jag har hört Doris Lessings Nobelföreläsning, mycket bra.

Lis sa...

Ah, da ist ja "unsere" Königin! Ich finde dass ist eine tolle Frau, da hat Karl Gustav einen guten Fang gemacht :-)

Hannele sa...

Lis, Silvia ist sehr gute Frau.

kamilla.tradgardsblogg.se sa...

Äsch vad synd att du inte har tv,det är en fröjd att se alla klänningar och frisyrer =)

Hannele sa...

Kamilla, och kul att se maten och alla uppträdande, nästa år kanske vi har tv :)

Filifjonkan 1 sa...

Filifjonkan tittade på Nobelfesten och prisutdelningen hela dagen igår tv fungerade i alla fall som väl var mycket vackra kläder på damerna och blomsteruppsättningarna på borden skulle du sett blommor gjorda som tårtor och gräddfluff ja det var urläckert,, uppträdandet var väldigt kul med efterätten mysigt med raketer som sprutade från varje fat mycket effektfullt,,det såg gott ut och det fick högsta betyg tuppkorv,,,var visst en läckerhet? det låter aningens suspekt annars

Hannele sa...

Filijonkan, jag kan tänka mej att det var vackert, jag satt alltid klistrad framför tv:n, kollade blommor, kläder, mat, tyckte underhållningen har också varit bra de flesta år. Jag har i alla fall hört Doris Lessings tal, det var bra.

Anonym sa...

Såg det på jobbet!

Doris verkar vara så skön, helt klart! Gillar ändå att hon inte kom på ett sätt. Respekt, liksom...

Hannele sa...

Maria, när man är 87 år, är hälsan vacklande.