Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 december 2007

Minnesvärt 2007

Klimateriehäxan har skickat i väg en stafettpinne att fundera på året som gått. Jag älskar att läsa i tidningar vid årskiftet, vad som har hänt under året, fast sällan får man veta, vad som händer i de andra nordiska länderna, mer intressant längre bort, verkar det som.
I min lilla privata värld händer det saker hela tiden, varje dag, oftast små saker, inget som förändrar världen för någon annan. En del ganska allvarliga sjukdomsfall i familjen, hoppas allt kommer att sluta lyckligt, jag litar på sjukvården, har bra erfarenhet. Vårt yngsta barn tog studenten och fick körkort och detta har minskat våra föräldrarplikter och gjort livet lättare.
Vi är färre som bor kvar i huset och det är underbart med lite mer plats, fast det bara handlar om ett ½ rum, så märks det. Vi har varit alltför trångbodda, inte räknade vi med huset fullt med trevliga flickvänner också :)Jag har fått se ett par av mina drömträdgårdar i verkliga livet;
guldmedaljören i Chelsea Flower Show, Hannu Sarenströms privata trädgård och Wij i Ockelbo, jag blev inte besviken. Små resor till Värmland och Umeå har vi gjort, fast allra helst trivs jag på Hisingen.

9 kommentarer:

Karin A sa...

Trevligt att ta del av din summering av året som gått! Kul att se Hannus trädgård och att komma till Ockelbo. Det är kvar på min "to-do-list". Ha en skön torsdag! :)

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag tycker också om att läsa om årssammanfattingar i tidningarna. De här dagarna på året, när jag inte jobbar, så finns ju tid till det också.

Lyllos dig som fått se så fina trädgårdar live! De var säkert helt fantastiska att få uppleva.

Hannele sa...

Karin A, verkligen spännade trädgårdar som uppfyllde mina förväntningar, ha en fin dag själv.

Marika, visst är det kul att ta det lite lugnt och titta tillbaka på året som har gått. Jag hade ju läst en del om dessa trädgårdar innan, trodde inte jag fick chans att se dem, därför är jag extraglad :)

Mie, Absolut Guldkant sa...

Hoppas du får ett riktigt bra slut på detta året och fin början på nästa! Dina kommentarer värmer alltid:)

Hannele sa...

Mie, tack, hoppas detsamma för dej.

Klimakteriehäxan sa...

Se där - vi har var sin student från året! Önskar att min också hade satsat på körkort, men icke. Hoppas ditt nästa år blir bra - eller ännu hellre ännu bättre!
Kul att du hängde på!

Hannele sa...

Klimakteriehäxann, vår student ville inte heller ha körkort först, men nu är han mycket nöjd, man får lättare jobb också. Önsker dej riktigt bra år nästa år.

Lotta sa...

En summering har jag precis börjat skriva och när man läser i dagboken och minns allt som hände under året - varför glömmer man så lätt? Ett helt underbart år är snart till enda.... och snart kommer våren!! Kram 8`)

Hannele sa...

Lotta, visst glömmer man lätt, lite märkligt är det, jag har en vana och stanna en stund inför det nya året och fundera, visst har det varit ett bra år, våren är välkommen, kram :)