Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

7 november 2007

Ofattbart

Hörde om den finska tragerin i bilradion, helt ofattbart och man gråter tillsammans med föräldrar och syskon och kompisar.

6 kommentarer:

Han sa...

ock det är inte första gången heller, vad är detta med våra ungdomar? Hur kan vi skydda våra (barn)barn? Vart kan vi fly....

Hannele sa...

Han, vi ska nog inte fly, vi ska visa oss, överallt, prata, lyssna, bry oss om.

Anja C. Hill sa...

Vilket fruktansvärt misslyckande inom familjen, skolan och samhället i övrigt. Det måste kännas väldigt jobbigt att vara anhörig, lärare eller kompis till denne Pekka.
Jag har svårt att köpa att en sådan här kille inte skulle ha skickat mindre eller mer tydliga signaler om sin förtvivlan och om sitt mentala hälsotillstånd.
Det är nära till gråt när unga människor far illa - alltså både de oskyldiga offren och gärningsmannen.
Även i Sverige har man tagit bort viktiga personer i skolans värld - de kallas för kringresurser (dvs speciallärare mfl). Antalet vuxna som har tid eller ork att lyssna på ungdomar har minskat inom skolan och många högstadieelever känner sig vilsna och övergivna av de vuxna.

mvh, Anja

Hannele sa...

Anja, han har säkert skickat många signaler, men man är väl inte så van att tolka dem, saknar kunskap. I skolan hamnar man mellan alla stolar, de har inte resurser eller ork ens ta hand om mobbade elever... det kan gå ganska långt innan någon reagerar.

Poppins sa...

Ja, det är fruktansvärt...

Hannele sa...

Poppins, så jädrans onödigt..