Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

25 oktober 2007

Mammas fruktkräm

Min mor gör världens godaste fruktkräm, nu rabarber och päron från min trädgård. Först lagar mamma mina kläder, fickor och dragkedjor, sedan bjuder hon på något gott, förra gången kräm på plommon och jordgubbar.Mammas balkong är fin fortfarande fast det varit frostnätter.
Tomaterna är inne. Kolla de fina gardinerna i hennes syrum.Min mor virkade denna lampa och gardin för 25 år sedan
till tyget med svalor på, jag tycker det är fint fortfarande.

15 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Det kan man inte tro att det är 25 år... jättefin blå virkning!

Rabarberkräm... mums!

Hannele sa...

Monica, mamma berättade, att hon gjorde gardinen och lampan till hennes 50-års dag.
Inte dumt, om man har lite rabarber i frysen :)

trollpackan sa...

Ja, de är fina! Jag älskar blått!
Kram

Hannele sa...

Trollpackan, visst är det fint fortfarande.

shabby-marianne sa...

Utrolig flot og kreativ af din Mor - nu vej jeg hvor du har din kreativitet fra.....

Guldkant På Livet sa...

Mwen åh, har du och ditt hem varit med i tv!? Måset kola det sen men sitter på tåget just nu och internet är segare här så jag kollar en annan gång... Ja, mamor ätr bra att ha och hon kan verkligen virak ser jag! Jag förstod nog inte rik´tigt din kommantar men kanhända den var ämnad ngn annan blogg? Jag har inte bara inbjudna gäster om det var det du syftade på-alla är välkomna! Trevlig torsdagkväll! Mari.

Guldkant På Livet sa...

Helsike hur jag stavar... får skylla på tåget : ) Mari.

Klimakteriehäxan sa...

Ha! Svalorna är från Ikea! Jag har gardiner av tyget, en luft med blåa fåglar, en med vita - tycker fortfarande att det är jättesnyggt men OJ så många år sen tyget köptes - tidigt 80-tal kanske? Kan väl stämma med din mammas, då. F ö tycker jag det är jättekul att ha fått ett ansikte och en röst på ditt namn - har sett dig i Eftersnack, jättekul! Din vattenkannehandväska såg jag f f g i London och sedan på trädgårdsmässa och det är ett rent mirakel att jag inte köpt den, den är helkul - fast man fick väl inte plats med nåt i den, eller hur? Hur som helst; du gjorde dej jättebra i tv, ditt hem också! (fast trädgårdstomtar? nej det är över gränsen...)

Ingrid E sa...

Gott Gott med rabarderkräm med jordgubbbar i. Det vill jag ha! Din Mamma är mycket duktig.

Hannele sa...

Marianne, min mor är mycket duktigare än jag.

Mari, en kommentar hamnade fel, ta bort den, för jag kunde inte göra det själv. Jo, det händer mycket saker på Hisingen hela tiden :)

Klimakteriehäxan, aha, jag visste inte, vad tyget kom ifrån. Jag har gjort många resor med min vattenkannehandväska. Jag vet inte vad du behöver, men plånbok och pass får plats utmärkt. Själv har jag inga gränser och har slutat att säga "aldrig" för länge sedan :)

Ingrid E, du får följa med och hälsa på min mamma.

Lisa/lisasbibliotek.blogg.se sa...

Vad fin gardinen var!(och särskilt lampskärmen!) Vad bra att du länkade till programmet, ska se det i helgen, det sänds på tok för sent för mej:) förresten jag har en utmaning till dej på min blogg, gå in och kolla! Ha en trevlig helg!

Lily of the valley sa...

Mmm! Va gott med fruktkräm...
Gardinen är jättesött även om det inte är min stil.
Ha en trevlig helg
kram Lily

Hannele sa...

Lisa, jag fuskar lite med utmaningen och hänvisar till mina tidigare svar, önskar dej en fin helg.

Lily, man gör fruktkräm alldeles för sällan.
Kram

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha, ha: konstigt, tänkte jag när jag läste "världens godaste fuktkräm"....!


DMH/Samuel

Hannele sa...

Samuel, nu fick du mej att skratta gott :)