Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 september 2007

Svart i tv-rutan på Hisingen

Sonen såg när tv:n släcktes mitt i ett program kl 09:45 utan varningstext eller något, bara myrornas krig. Vi har sagt upp tv:n, har inte avsikt att köpa något digitalt. Det är lite som med Köpstopp, vi testar om vi kan leva utan. Morgontidningen kom inte heller idag, av okänd anledning.
Jag har en hög olästa böcker, som jag gärna plöjer igenom under mörka höstkvällar. Program som jag mest kommer att sakna är Landet runt, som visar glada nyheter från hela Sverige på lördagar. Sista tiden när jag läst tv-program, har jag hittat färre och färre program jag vill/måste se.
Vår gamla tv gick sönder precis lagom,
lämnades till Återvinning och är i tv-himlen nu.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Ett intressant val. Jag har länge betraktat folk som inte har tv som lite "egna", eller i alla fall trott de var det, men jag får nog omvärdera det nu :)

Hannele på Hisingen sa...

Alma, jag var lite "egen" hela 1970-talet :)
Visst finns det mycket bra program, vi har bara haft 1, 2 och 4. Det här beslutet behöver inte vara för evigt, men kul att känna efter, hur livet blir utan tv.

Anonym sa...

Jag skulle nog klara mig bra utan TV...Vi har i alla fall bara en, och vi börjar bli lite "egna" av den anledningen. De flesta verkar ha flera stycken.

Anonym sa...

Annebelle, det gäller ju att vara överens,
om man bara har en tv :)

Ingrid E sa...

Så det TV-fria livet är nu totalt! Ser också allt mindre på TV men vill inte avstå. Några favoriter finns ju t ex CSI och fotboll!

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, jag har hittat mindre och mindre favoriter. Nu kan jag inte ens åka till barnen och titta, för
de har inte heller tv :)

Anonym sa...

Men då kan du ju köpa en alldeles ny superdesignad platt-tv. Å andra sidan kan du sätta en ny tv-lös trend och leva upp till Pethras titel!

Anonym sa...

Charlotte, superdesignad platt-tv har aldrig varit med på min drömlista. Kanske går vi mer på bio, tiden får visa, vi har inte satt upp några tidsreferenser, tar en dag i taget och känner efter, det kan ju bli en trend :)

Jill Wegerup sa...

Så spännande att svad ni tycker efter ett tag. =)

Hannele på Hisingen sa...

Jill, det tycker vi också :)

Rita A sa...

Television = min bästa vän :) Hah hah, men jag har en fråga. Jätin sulle rapakaljasta kysymyksen blogiini, kun TV-sarjasta Rederiet sen kerran kuulin ja olin ymmärtävinäni että se on ruotsin kieltä. Miten sitä käytetään? Vad betyder ordet rapakalja på svenska?

Telkkarista kuulee kaikenlaista :)

malou sa...

Jag tycker ni är duktiga om ni klarar att avstå, jag törs inte ens försöka! Jag har alldeles för många favoriter, men jag plöjer en massa böcker också. Jag behöver inte mycket sömn - och så har jag ju inten vacker trädgård som tar tid...

Hannele på Hisingen sa...

Rita, "rapapkalja" betyder struntprat,
tyhjän puhumista. Jäädään ilman sivistystä nyt.

Malou, vi har aldrig haft mer än 1, 2 och 4, förrut hade jag massa favoriter, men de har minskat senaste tiden.

Anonym sa...

Härliga,vackra bilder, som vanligt.
Jag minsen gång jag sa att jag aldrig skulle skaffa TV. Men man kunde inte stå emot och det har blivit för mycket tittande. Sista tiden har jag dragit ner mycket på det och väljer vad jag VILL se.

Det Mörka Hotet sa...

Ingen TV - är ni tokiga?

För mig måste det finnas tre saker som gör att jag klarar min dag: TV, sprit och undermåligt språk!


DMH/Samuel

Anonym sa...

Ops - ingen TV?! Jag skulle kunna klara mig utan TV men inte dator, man kan ju se vissa program på web-tv*fniss*..... Men oftast så håller jag på med annat när familjen tittar på TV - det jag inte vill missa är mord i midsomer =) Trevlig utflykt ni verkar haft på Styrsö - det är nog ett par år sedan vi var där - mysigt ställe =)

Anonym sa...

Täyden kuun näen juuri nyt.... ei ihan sellaista isoa mutta melkein.
Se TV toiminta...ja nyt se on poissa, no ,voi jestas,,,,mitäs nyt????Minä kun en katso ,,,,mitäs nyt onko hätä käteen ,vai mitäs on tilanne????? Tää nyt mun puolesta ihan vaan naurun alasta hommaa......juu!
MOI sun kansas ja niin pois päin.
Hymyillään kun tavataan! m a k i

Dubbelörn sa...

Tv är väl inte heller livsviktig för oss åtminstone inte under sommarperioden. Tittar då knappt alls på tv, men vintern är mysig med film o brasa.

Kramar

Hannele på Hisingen sa...

meden Bengt, jag har alltid sett vad jag vill se ;)

Samuel, ja, vi är tokiga; antingen kommer vi att göra fler barn nu, skiljer oss - eller lever lyckliga :)

Lotta, sommardeckare är ju slut, så kanske jag överlever :)

Maki, itse valittu kokeilla elämää ilman telkkua, saa nähdä, miten kauan jatketaan.

Dubbelörnen, jag har en känsla av att jag ser mer på tv på sommaren, nu får vi väl gå på bio oftare.

Bloggblad sa...

Spännande! Du kan ju se en del via datorn om du får abstinens... Jag älskar att sitta och sticka vid teven. Orkar inte göra en massa saker om kvällarna. Läser innan jag somnar gör jag ändå.
(Blev nästan ett försvarstal, ju...)

Anonym sa...

Bloggblad, om jag skulle sticka, skulle jag inte klara av att se på tv samtidigt. Jag kan inte ens gå till mina barn och se på tv, för de har ingen heller :)

Anonym sa...

Hej Hannele.... Jeg har tagget dig i min blog om sandheder..... håber du vil lege med

Rita A sa...

Tusen tack för förklaringen! (Rappakalja)

Hannele på Hisingen sa...

Marianne, jag ska, bara jag kommer på vad sandheder betyder...

Rita, ei kiittämistä.

Johan Sundström sa...

Så vackert! Det är litet fint att se någonting dö bort, så där smärtfritt.

Det går finfint att klara sig utan teve; jag tror det är ett medium som är statt att dö ut som det fenomen det en gång var, digitalteve eller ej.

Anonym sa...

Johan, tv ger också mycket glädje, speciellt åt sjuka, gamla och ensamma, vi unga orkar aktivera oss på annnat sätt :)