Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 augusti 2007

Rolling Stones i Göteborg

Riktigt rivig tantmusik, i min ungdom lyssnade jag inte på Stones, men nu vippar tårna, när gubbarna spelar. Drygt 50 000 lyckliga, men jag betalar inte 1000 kr för den upplevelsen, när man kan lyssna gratis utanför.
För tio år sedan lyssnade jag också utanför med dottern, riktigt kul.
Man hör och ser och stämningen är mycket god, blandad ålder.
Gäller att välja rätt väg här i livet.
G-P hade trevlig bilaga i form av antik vinylskiva.

26 kommentarer:

Alma sa...

Tittar bara in för att säga "hej igen". Har ju inte haft nät på ett tag. Mitt ex var i Helsinki och lyssnade på stenarna och det var en upplevelse, även om "gubbarna" inte var helt med;)

Filifjonkan vaken sa...

God lördag på dig Hannele. Näe 1000 kr kostade biljetterna så gräsligt, Uff.Varför betala det när du hör bra på utsidan då skulle gjort som du. Gillar en del av deras musik inte allt men vissa,Det är tuffa gubbar sannerligen.Att vissa av dem överlevt sitt knarkliv är märkligt. Dessa vinylskivor stora tunga är de har lämnat bort mina till sonen hade dem i gamla plastbackar samt i en hylla var trött att se dem stå där o samla damm för sen datan kom spelade jag inte längre sånt utan det är annat bara nu.Jaha nu skall här morgonfikas en smörgås med tomat ett glas jos samt kaffet så man får ordentlig kontakt med kontoret,,,ha en trevlig helg med dig och klappa kissen från mig samt hälsa David trädvaktaren ;)

Monica sa...

Kan man spela skivan och vilka låtar fick ni?

Hannele sa...

Alma, från Göteborg är det långt till Helsinki..
Kul att du börjar få kontakt med yttervärlden.

Filifjonkan, de flesta vinylskivorna har vi också lämnat bort, några kära fick jag inspelat i cd-format. Visst skulle det vara toppen att själv vara en så rivig pensionär i den åldern.

Monica, jag är dålig på låtnamn, i länken står det lite, vilka låtar som spelades, skivan är papper och kan bara läsas.

darkangel och mumma sa...

Skulle inte heller betala 1000 kronor. :)

akson sa...

Är ingen större fan av de rullande stenarna. Det finns musik som är bättre tycker jag. Jag förstår att du valde att stå utanför för att lyssna istället för att betala 1000 pengar för att se dem och trängas med alla andra.
Smart gjort av GP att skicka med en bilaga som en LP-skiva. De LP jag har kvar står i förrådet tillsammans med spelaren. Sålt ungefär hälften men de som är kvar är favoriter och ja, det är väl en 150 skivor kvar.
Ha en fortsatt skön lördag!

Hannele sa...

Darkangel, vet roligare saker att lägga pengarna på :)

Akson, duktiga är gubbarna, lyssnar gärna, gratis :)
Nu var detta LP bara papper, men kul idé, några få vinylskivor har vi sparat, inte alla, vi har inte ens nål i skivspelaren..

Nina på Johangården sa...

Skulle inte heller betala 1000 kr för att se gamla gubbar. Däremot kunde jag stå utanför och lyssna.

Hannele sa...

Nina, jag började fundera, vad jag betalade för att se Chippendales dansa :)

Åsa sa...

Min syster satt i sin lägenhet med fönstret öppet o diggade...=)/åsa

sericea sa...

Vi satt utanför Ullevi och lyssnade när Bruce Springsteen var i stan senast. jag tycker det är trevligare att sitta utanför, för då kan man picknicka och slippa trängas och gå hem när man vill. :o)

Det Mörka Hotet sa...

Tänk att de fortfarande lever - de där "renlevnadsgrabbarna"...de har ju inte enbart druckit juice!


DMH/Samuel

Hannele sa...

Åsa, lyckliga hon :)

Sericea, det ligger mycket i det och pengarna kan användas till annat. Bruce Springsteen såg jag live 1981 och njöt, var på många konserter i min ungdom.

Samuel, vad säger du, att det är egentligen är helt onödigt att jag sprang slingan i morse och åt ekologisk lunch..

sericea sa...

Apropå det Samuel sa så är nog dom Stonesgubbarna både marinerade och torkade samtidigt av diverse substanser, det kanske är därför som dom lever så länge.
Nutidens balsamering. :o)

Hannele sa...

Sericea, kanske det som är hemligheten :)

Marianne/København sa...

De spiller imorgen søndag her i københavn. jeg vil heller ikke give 1000 kr for at se dem. Så nøjes med at høre dem.....

Gerda-Thyra sa...

Jag såg "gubbarna" på Ullevi 1982, det får räcka för min del... jag är betydligt mer intresserad av Bowie t.ex Honom har jag sett många gånger genom åren!

Hannele sa...

Marianne/København, hoppas du kan höra dem :)
Kim Larsen har jag sett och hört flera gånger
i Göteborg,

Gerda-Thyra, det är mer än vad jag har sett, men Bowie såg jag också flera gånger live, även hans första konsert i Göteborg, hade dem inspelat också..

Det Mörka Hotet sa...

Precis: skippat de ekologiska och kör på whisky istället!


DMH/Samuel

Hannele sa...

Samuel, är det nåt fel på ekologisk whisky :)

Monica sa...

Va häftigt att de gubbarna håller igång än...riktigt bra eller är det bara kult..inte vet jag men jag tycker det svänger rejält. Men så bra så man vill betala 1000 spänn det tycker jag nog inte det är..men jag skulle kanske stått utanför med dig o de andra o diggat..=)

Hannele sa...

Monica, att lyssna utanför är kul när det är sommar och varmt och gott sällskap :)

Ingrid E sa...

Svindyrt med 1 000 kr. Dylan som fortfarande är på topp och gör nya skivor som säljer guld, hans dyraste biljetter kostade 650. Stonesgubbarna är bara ute efter att tjäna pengar.

Hannele sa...

Ingrid E, kan man kanske säga. Det var någon som sålde svarta biljetter utanför, kunde inte med att fråga, vad de kostade..

Ann-Marie sa...

Hade tur att bli bjuden på konseren och första delen var riktigt bra men så när det var halvvägs in så slaknade allt och sedan kom de aldrig riktigt tillbaka. Hade så gärna velat ha en tröja men de jag var med jagade på så mycket så det blev inget med det.

Hannele sa...

Ann-Marie, lyckliga du, gratis hade jag nog gått in. Man ska aldrig stressa från konserter, man ska njuta av sista extra-numret och av atmosfären, det är lite som karneval på stan en sån kväll.