Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 juli 2007

Gottskär Triss-SM 2007

Storebror ska tävla med lånad trissjolle hela helgen, det är regn, kuling och dåligt samtränad besättning, men hoppas allt går bra och att han har roligt, för det är mycket förberedelser, göra ordning båtarna och annat.
Se regnvattnet på båtkapellet, det har regnat mycket i natt.
Nu har jag placerat min blogg i
Björlanda
på bloggkartan.se

16 kommentarer:

GIS-mormor sa...

Tänk att det finns trissjollar fortfarande. Jag var gast på en sådan några gånger, jag tror det var 1967. Hoppas det går bra för storebror!

Förresten var jag i dina hemtrakter för några veckor sedan. Vi firade min pappa som fyllde 75 år. Han bor i mitt barndomshem i Hästevik, Torslanda.

Ha det bra och tack för din vackra blogg.

Nicoline på Fädernegården sa...

Vilka äventyrare dessa pojkar är. Men man kan förstå tjusningen och spänningen att vara på vattnet även om det inte är helt ofarligt. Jag håller tummarna för att det går bra.

Hannele sa...

GIS-mormor, trevligt att haft bardom i Hästevik, men du känner väl inte igen dej, så många nya hus, nya skolor, nya vägar. Ja, båtarna finns kvar, de har väl utvecklats lite under åren,annat material och så, sonen kan nog berätta mer detaljer.

Nicoline, äventyrare är man kanske, om man är våghalsig, fast äventyrare är också alltid väl förberedda och har tränat och kan sin sak. Jag känner mej lugn och trygg, när sönerna är ute, de tar inga onödiga risker. Jag håller också tummarna att sonen får en trevlig helg.

Ingrid E sa...

Håller också tummarna. Hoppas att Kungsbackafjorden visar sig från sin bästa sida, blåser från rätt håll och att han slipper ofrivilliga bad.

Hannele sa...

Ingrid E, ofrivilliga bad tror jag inte sonen är rädd för..

Ingrid E sa...

Men det lär inte bli bra placering då.

Hannele sa...

Ingrid E, eftersom jag själv aldrig har tävlat, så vet jag inte, vad som är viktigast; deltagandet eller vinnande ;)

GIS-mormor sa...

Jodå, Hannele, jag känner fortfarande igen mig. Många nya hus har det blivit men mycket är faktiskt sig påfallande likt sedan 60-talet. Så du har din mamma i Tuve, är du möjligen själv uppväxt där? Själv gick jag högstadiet på Glöstorpsskolan, vi hade ingen högstadieskola i Torslanda på den tiden.

Hannele sa...

GIS-mormor, min lillasyster gick i Glöstorpskolan, på 1970-talet. Jag har hört granntanten berätta om historier om dessa långa skolresor på den gamla tiden.

Det Mörka Hotet sa...

Här - på ostkusten - har vi haft uppehåll i bland (mellan alla skurar) under sommaren...


DMH/Samuel

Hannele sa...

Samuel, vi har också haft många uppehåll, idag har jag fått springa in från trädgården många gånger mellan regnskurarna :)

Ingrid E sa...

Oj! Storebror har börjat jättebra! Gratta honom från mig.

Hannele sa...

Ingrid E, sonen är nöjd med dagen,
det har blåst mycket idag, tre båtar sjönk.

Filifjonkan sa...

Jaha så det är storebrors tur nu att ut o tävla med båten...hoppas det gått bra för dem det är ju lite ostadig väder kanske

Hannele sa...

Filifjonkan, det har varit ganska ostadigt väder, men det stör inte honom, han njuter när han får sitta i en segelbåt, det gjorde han redan som barn, i sin lilla jolle, han kunde vara ute hela dagen bara med ett litet smårgåspaket.

Hannele sa...

Grattis, sonen, bra gjort i det tuffa vädret.