Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 juli 2007

Ingen lunch för veklingar

Ekologisk småländsk isterband, finsk morotslåda, min favoritblodkorv med russin och finska sura lingon från Jämsä, som min far har plockat.
Hoppas jag får rådjurstek hos Filifjonkan i morgon.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har nog varken ätit det ena eller det andra, förutom lingon och isterband, förstås... men jag jag är hungrig så jag tror jag smakar lite i ena hörnet... mums va gott!

Anonym sa...

Gerda-Thyra, faktiskt mycket godare än det låter :)

Ingrid E sa...

Föredrar nog rådjur. Fast helst skall det vara sadel så den får vi nog vänta på.

Helena sa...

Finsk morotslåda har jag ätit, mums, isterbanden gott. Hm, blodkorven (ryser) men äter blodpalt =)

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, jag har inte förstått skillnaden mellan rådjur och hjort, men båda är gott. Finsk morotslåda tyckte du ju om :)

Helena, vad är det för skillnad mellan blodkorv och blodpalt?

Helena sa...

Paltbr�det �r bakat p� blod och r�gmj�l, det �ts med vits�s och fl�sk. En favvisr�tt. Men hur g�r man blodkorv?

Ingrid E sa...

OK jag tar morotslådan och så får du blodkorven:-)

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Stenålderskost? Det ser inte kul ut men jag gillar det! :)

Anonym sa...

Vi äter mycket blogpudding..(Samma? som korv?)och fläsk till..+ lingon. Dottern fick önska vad hon ville i 18 års middag.. Hon valde detta..=)
Många tror vi äter det för det är billigt...nejdå.. utan för det är sååågott!!!/åsa

Hannele på Hisingen sa...

Helena, jag har ingen recept på blodkorv, och egentligen vill jag inte analysera så djupt,
tycker bara att det är gott :)

Ingrid E, nja... du tyckte om leverlådan också.

Tyra, inte medvetet, jag bara städade i kylskåpet och i frysen, dottern är väldigt intresserad av stenåldersmat.

Åsa, visst är det gott, pudding är samma sak, bara den skillnaden att blodkorv med russin är godast :)

Det Mörka Hotet sa...

Låter smakrikt värre: yummie!

Verkar som många av de finska rätterna tillagas i ugnen, jag hade gärna provat allihop - isterband är nog det enda jag ätit förut.

Men vad dricker man till: ren sprit, eller?



DMH/Samuel

Anonym sa...

Samuel, man bakade bröd först, sedan stoppade man lådorna i ugnens eftervärme. Ett glas c-vitminrik juice är kanske det bästa, om man vill att kroppen ska tillgodose järnet i den svenska blodkorven.

Ingrid E sa...

Försök inte! Ingen lever genom mina läppar! Blodpudding med massor av lingon var förr en favorit.

Anonym sa...

Ingrid E, du får glömma dina traumatiska skolköksupplevelser från förra milleniumet, färsk nötlever med gräddsås och lingon, mums.

Anonym sa...

Mums.. vad gott det där ser ut! blodkorv och isterband *Vill ha*

mossfolk sa...

Rådjur lät gott, men resten... Nä, jag är nog en äkta vekling :)

Anonym sa...

Jag måste hitta recept på leverlåda och göra en modifierad leverlåda som jag kan äta för det är verkligen görgott.

Anonym sa...

Dottern, ska du äta upp min lunch :)
Jag köper numera min leverlåda färdig i Finska Affären,
jobbigt att mala lever och annat.

Mossfolk, du behöver väl inte jaga själv..?
Makens farbror jagar och bjuder på så god hjort och rådjur.

Anonym sa...

Hej Hannele. Ingen mat för mig, det ser jag. Däremot blir jag nyfiken på muffingarna, ska jag ta och prova. Näe, blomman tycks vara en svårknäckt nöt och kan inte du, då vet jag inte...Ha det fint. Anna

Hannele på Hisingen sa...

Anna, alla gillar inte tuff mat, jag får ta en titt i mina böcker, om jag hittar något, doften av lime gjorde mej fundersam..

Anonym sa...

Fnissar allt lät mums men blodkorven har Filifjonkor svårt för de är lite allergiska kan man säga kanske :) men rådjursstek blir det inte idag (ännu) styckas och fixas tar lite tid dessutom blir de till att ljuga i telefonen fniss, Men rådjurssadel smakar bra med ordentlig sås och viltgele,,,mums säger till när det är sådan dag

Anonym sa...

Filijonkan, minns inte vilken del av rådjur är bäst, får det inte så ofta. Jag tror inte jag åt blodkorv som barn, först som vuxen, i England kan man få det till frukost.

Anonym sa...

Jag tar gärna morotslådan och lingonen sen viker sig nog min mage som är en riktig dumming. Min småländske make skulle med förtjusning kasta sig över isterbanden.

Hannele på Hisingen sa...

Nicoline, välstekt isterband med massa stekt lök är gott. Morotslådan är god, egentligen finsk julmat, nu kan man hitta den i coop och ica under december.

Anonym sa...

Nä du det blir ingen rådjurstek. Hon bommade!
Tror det blir sill och potatis!
Hälsar smeden som tar in råddjuren i ladan för alla rådjur och älgar så jägarn inte kan skjuta dem!

Anonym sa...

Smeden Bengt, det är väl mer djurplågeri att låsa in rådjur och älgar i ladan. Sill och potatis är också gott.

Pumita sa...

Lingon från Jämsä är bland det godaste som finns... och morotslåda också förstås. :)

Anonym sa...

Pumita, självklart :)