Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 maj 2007

Blind Date


Kul att live träffa trädgårdsbloggkompisar, vilkas vedermödor och triumfer man följt. Alla var väl utrustade med stövlar och regnkappor, när den varmaste sommarsolen överraskade oss. Picknick i det gröna, idé- och växtbyten, runda på Botaniska. riktigt trevlig och givande dag.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg att du skrivit om Lasse Lindgren på tidigare inlägg.. det är min man som är trombonist på skivan du har med i inlägget.. världen är bra liten!
Tack för en trevlig dag i Botaniska!
//Ullis

Hannele på Hisingen sa...

Ullis, tack själv för en trevlig dag. Hihi, det var ju ett trevligt sammanträffande, berättade det för min man, som nyligen köpte skivan, världen är liten ;)

Anonym sa...

Vad kul o träffas.. och fint väder..=) vad fick du med dig hem??? / Åsa

Strumpstickan sa...

Nu är stolpen stickad:)

Anonym sa...

Håller med om att det var en härlig dag och vilken tur att vädergudarna stod på vår sida. Jag blev så inspirerad av att träffa er andra trädgårdstokor.
Ha en fortsatt trevlig helg!

n o r d i n g å r d e n sa...

Så otroligt spännade att träffa alla!! Bara det att få ett ansikte måste känts märkligt, jag menar, man föreställer sig ju ofta hur en människa ser ut och så visade det sig kanske att hon såg helt annorlunda ut! Men en sån kul ide, måste varit toppenkul! Bytte ni växter? Mari.

Hannele på Hisingen sa...

Åsa, jättekul och jag som kom dit tomhänt
och inte ville ha något nytt till sniglarna, hade ändå med mej jätterams som jag älskar, Egyptisk luftlök, Ballongblomma som ska få ett hem i någon rolig kruka, anis isop, rosa jordgubb, orange nejlikrot (älskar orange blommor), flox Starfire, sedum..

Strumpstickan, du är galen :)

Maloppa, tack för en jättefin dag, med toppenväder,
vi får träffas alla i höst igen.

Mari, det är jätteroligt att träffa andra trädgårdstokar och få veta lite mer, få idéer, höra att andra har samma problem som man själv, för de förstår, på ett annat sätt.

Anonym sa...

Vilken trevlig blind date vi hade och vilken tur med vädret och allt annat! Tyckte det var jättekul att ses och hoppas på fler bloggträffar framöver. :)

Anonym sa...

Vad kul, nu har ni fått ett "ansikte" på varandra... känns inte det lite konstigt också på något sätt..? Eller känns det helt OK..?
Ibland kan jag bli lite "förvirrad" här i bloggvärlden, tillvaron är ju kanske lite "förskönad"... avskalad från måsten, tvättberg, disk och vardagsbestyr och personliga problem..
Jag menar tänk om man blir besviken på människan ifåga, som man har trott sig tycka om via hennes blogg, och så träffas man och det bara inte stämmer med de förväntningar man har byggt upp och hon är liksom en helt annan person än man trott...

Äh Hannele, du ser vad jag sitter och svammlar.... bry dig inte så mycket om mina funderingar... men KAN du svara på det så gör det... annars struntar du i det!

Strumpstickan sa...

Javisst, men jag har roligt:)

Det där nya fina lusthuset såg jag sist jag var i botaniska, det ser fint ut och så bra om det regnar!

Anonym sa...

Va spännande och roligt! =) Verkar som ni hade en trevlig dag. Kram

Ingrid E sa...

Vilken tur ni fick med vädret! Grattis.
Kommer du på Forumträffen i Botaniska 2 juni?

Hannele på Hisingen sa...

Karin A, visst hade vi det väldigt trevligt,
vi får göra om det snart igen.

Gerda-Thyra, du svamlar inte, det ligger mycket i det du säger, men själv fick jag mina första vänner från internet redan för 7-8 år sedan och hittills har jag inte blivit besviken i verkliga livet, men kan ju bero på att trädgårdsmänniskor är synnerligen trevliga ;)

Strumpstickan, lusthuset på Botaniska är jättefint, rymmer ganska många och bra aksutik, om man vill sjunga ;)

Stina, mycket roligt, ni får ordna träff hos er också.
Kram

Ingrid E, mamma har bestämt sej att fylla 75 år den 2 juni,
så jag missar Forumträffen på Botaniska i år igen.

Anonym sa...

Ja, det var kul att träffas på ett enkelt men trevlig sätt och det var kul att träffa dig "på riktigt" ;) Klart att vi skall ha oss en träff i höst också, måste bara klura ut var... Maloppa får stå för vädret tyckder jag ;)

Hannele på Hisingen sa...

Lotta, visst var det en jättetrevlig dag och kul att få ansikten på alla bloggare. Kanske någon vågar ha träff och knytkalas i sin trädgård nästa gång. Maloppa får fullt godkänt för vädret ;)

Anonym sa...

Det där såg mysigt ut...

Anonym sa...

å så du var iväg på sådana trevligheter,Har varit förr på sånt är ju alltid så trevliga människor där och man får många bra tips av varandra sen när ni var på en sån härlig plats med Undras vad frun köpte i den mysiga trädgårdsbutiken ?? Kan inte tänka mig att du gick den förbi? :)

Hannele på Hisingen sa...

Clara, det var väldigt mysigt och trevligt.

Filijonkan, visst är det alltid kul att träffa och lära känna nya människor. Jag köpte faktiskt inget denna gång, för jag fick en del bortbytingar med mej, fast jag egentligen inte ville, för sniglarnas skull.