Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

20 december 2006

Christmas in my Garden

CLICK on images to enlarge.
Julmusik


Julmusik
En tomte ska väl helst spela saxofon. Jag är väldigt bortskämd, för på julafton får jag egen live konsert med alt- och tenorsaxofon, trumpet och klarinett. Gamla finska jullåtar gör mej sentimental.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon. Filifjonkan uppe. Stilla natt fast på finska den är vacker en av de vackraste julsångerna. Förstår att du blir sentimental då, så fint det är i din trädgård ser att tomten har haft stortvätt med Renen var ju söt.. mitt telesamtal gick bra skall titta in till dem idag en liten sväng bestämde vi i telefonen de tackade för blomman. Ja så är det i livet en kommer en går ibland är det flera..hoppas din dag blir bra.

Anna sa...

Jag minns när sonen spelade sax, då spelade han julsånger för oss på julafton. Tyvärr la han ner spelandet sen, det var synd för han var verkligen duktig. Kanske han tar upp det sen när han vuxnar till sej. ha det. Anna

Karna sa...

Så koselig du har laget det i hagen, ser at julenissen har vasket luene sine til jul, og de henger til tørk...stilig!

Hannele sa...

Filijonkan, renen hittade till vår trädgård i år, den är så söt. Sorgliga saker, men jag tror att det är bra att visa att man finns till.

Anna, synd att sluta, han borde gå med i någon orkester, har ni någon i närhet? Våra trumpetare har också nästan slutat, jag som tycker det är så vackert.

Karna, jag tycker det är roligt att ha en helt egen lekplats :)

jill sa...

Vad mysig din trädgår är. Vi har en del också, det gör mycket för att få mungiporna uppåt. Några spelande djur inne har jag dock inte. skandal. Får sättas upp på önskelistan.

marie sa...

Så härligt och mysigt i trädgården! Och tomteorkestern hörs ända hit! Jag har en orkester också, som brukar stå i min hall och välkomna.

Hannele sa...

Jill, tomtar behövs ute också. Min första tomteorkester fick jag av mina blivande svärföräldrar.

Marie, tack, det är roligt med grannarnas uppskattning, de tmärker att jag varierar mej lite efter årstiderna. En pojke på 12 år kom och sa, att han saknade reflexer jag hänger upp i körsbärsträdet, så jag var tvungen att fixa det :)

Lis sa...

Schöne Fotos von deinem Weihnachtsgarten

Vanja sa...

Men oj! Vad fint du har det :) Jag har tyvärr ingen egen trädgård men får komma o hjälpa till (att rensa ogräs)på mammas land ibland...

Nina på Johangården sa...

Det enda som minner om jul i trädgården är ett par ljuslyktor med gravljus i. Anledningen till gravljusen är att de inte blåses ut av den lede vinden.

Skulle vilja ha en ljuskedja i syrenen på framsidan. Men det har inte blivit av.

Anita sa...

Oh, Ihr habt schon Frost! Ich hoffe, ich kann bald bei uns auch einige Frost-Bilder im Garten machen!

MariaJ sa...

Hauskoja koristeita, mutta sulla on yx mistä olen haaveillut monta vuotta ja se on tämä risuporo. Olen aatellut tehdä sen itse.

Lotta sa...

Vad julfint du har fått det i trädgården! Gillar verkligen tomteluvorna på tork och den mobila brevlådan =) Kul med fantasi!

Hannele sa...

Lis, danke, mein Garten ist meine eigenen Spielplatz :)

Vanja, har du balkong,så kan du ha lite julmys där.

Nina, gravljus är bra, brinner länge. Du hinner klä syrenen ännu, många mörka kvällar kvar denna vinter.

Anita, wir haben keine Frost heute.

MariaJ, kompromissi, kun mies ei halunut sellaista poroa rekineen ja lampuilla :)

Lotta, ibland behövs inte så mycket, jag sett grannbarnen är väldigt förtjusta, när de går förbi. Den mobila brevlådan är egentligen en nödlösning på grund av vägarbete, men jag tycker det blev bra :)