Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 november 2006

Julstrumpor

Ingen svensk sed, men barnen fick redan som små fina julstrumpor av Amerika-fastern. Småsaker och godishus fick de på julaftons morgon. Det är en nyttig frukost, innan vi bänkar oss i tv-soffan kl 11 och ser, när Julefriden utlyses i min födelsestad, gammal sed från 1650-talet.
Nu är de vuxna, men blir besvikna, om godishusen inte står under julgranen :)

6 kommentarer:

Johan Nilsson sa...

Mm det är roligt med julstrumpor =) Vi brukar inte ha just strumpor men väl små gåvor på julmorgon =)
Tack för kommentar på min blogg =)

Hannele sa...

Johan, alla sätt är bra..

Nina sa...

Julefrid är tradition att titta på hos oss också, på finsk tv. Det är så stämningsfullt när hela stan har samtlats på torget för att höra den läsas upp. Då vet man att det är jul. :) Kram!

cia sa...

godishus har vi också haft när barnen var små, i år får jag väl införa det till barnbarnet som är 2,5, förresten så slutar ju inte barnen vara barn fast dom fyllt 25, dom vill säkert ha godishus

hemmabra.blogg.se

cia

Christina sa...

Tack för att du tittade in hos mig.
Julstrumpor fanns det vid spisen när mina barn var små, nu är det barnbarnen som har dem.

Hannele sa...

Nina, visst är julefriden ett fint sätt att starta julen med.

Cia, är inte barnbarnet lite ung för så dåliga vanor ;)

Christina, kul med traditioner som fortsätter till nästa generation.