Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 november 2006

Hur många tomtar saknar hem?

CLICK on images to enlarge.Till_och med jag kan bli lite matt.

13 kommentarer:

celia wennerström/ celia@tdcweb.se sa...

Hej Hannele,

jag letar febrilt efter en e-post adress till dig, så jag hoppas du kanske ser denna kommentar;
jag skulle vilja veta mer om formklippning i Sverige, var man har kurser, om det finns någon plats där det utövas aktivt... och vilka platseri Sverige du rekommenderar.

tack på förhand :)

Hannele sa...

Celia, kul att du intresserad av topiary, formklippning, jag har svarat dej (man kan klicka på det lilla kuveret, bredvid Comments, så får jag mejl, men detta gick också bra)

Lis sa...

Schöner Laden, da würde ich auch gerne mal shoppen gehen

Sir Realistic sa...

Jag har svårt för allt jultingeltangel, blir oftast lite för mycket. Visst är det en viss stämning men jag gillar bättre dofterna och ljuden - glögg och kling liksom. Julen ger mig lite ångest, att man måste vara på ett visst sätt och att förväntningarna skruvas upp så dant att det alltid riskeras ett fiasko.
Men visst finns det ljuspunkter med julen - kanske bara borde dämpas lite.
Kolla min farbrors grejer, han säljer på marknad på Frölunda Torg. Kanske något du/ni gillar där.

Hannele sa...

Lis, kommst mit mir :)

Sir Realistic, jag har haft mina perioder, bojkottat julen hela 1970-talet, bearbetat min julångest och annat, så nu har jag mycket att ta igen. Nu är jag så gammal, så jag får göra som jag vill, bara ta det lugnt och njuta av allting :)

Anonym sa...

Filifjonkan bara ylar,,,har du varit på växer i Kalmar?? åå vill ha en tomte av allihop tack kliar i fingrarna sewr attt jag har en del av dem de stora på högra bildens nedersta hylla längst till vänster, har en sådan på min farstubrotrapp med lykta han håller,,ser så mysigt ut

Nina på Johangården sa...

Oj... en omplaceringsverksamhet låter som möjligt att starta för dessa alla tomtar... men finns det verkligen plats för dem alla i svenska hem?

Sigrun sa...

Hannele, schön! Das erinnert mich an einen Ausflug nach Tonder in Dänemark. Dort gibt es einen Laden, wo man das ganze Jahr über Weihnachtssachen kaufen kann. Da hab ich mir ein Pärchen gekauft, ein Junge und ein Mädchen, mit blondem Strohhaar.

Sigrun

Hannele sa...

Filifjonkan, alla dessa tomtar bor tillfälligt på Hisingen. Visst behöver man en farstuvaktare.

Nina, efter jul dumpas de för billig penning och alla tomtar verkar försvinna då..

Sigrun, ich liebe diese, aber zu viel, kein Haus für alles.

Sara sa...

Hjälp vad mkt tomtar! :) Vi har bara en liten tomte hemma (än så länge på vinden). :)

Anita sa...

Ohhhh, sooo viele Zwerge, Weihnachtsmänner, Engel und mehr! Hast Du Dir welche gekauft?

Anna sa...

Ja, jag kan förtstå vad du menar med att bli matt. Kommer jag in i såna affärer orkar jag inte. Det blir bara FÖR mycket av allt, man liksom drunknar i det. Anna

Hannele sa...

Sara, en ensam tomte på vinden kan ha tråkigt och rymma..

Anita, ja, ich habe etwas gekauft.

Anna, man vill ju tro att ens egen tomte är lite unik :)