Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

28 november 2006

Kafka Teater

Jag har alltid gillat Franz Kafkas böcker, Processen tillhör favoriterna, den har jag sett i många olika uppsättningar, senast i våras med Folkteatern och Bohuslän Big Band, väldigt bra.

I kväll såg vi PLAY Teaterkonsts tolkning av Kafkas Förvandlingen, en modern tolkning av utbrändhet i en 100 år gammal pjäs. Livet är tufft, man ska orka med familjen, jobbet, skulder, hjälplöshet, alla krav, arbetslöshet, stress. Ändå blev man glad efter den intensiva föreställningen.

Christmas second hand
Roligt_med jultidning från 1921.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Filifjonkan säger glatt servisen i "flytande blått" den är en klassiker Hade den för många herrans år sedan men sålde den till någon letar i minnet men minns inte varför? Ang Kandeklabern du kikade på håller med är så betagen i den men inte för Filifjonkaplånböcker just nu i alla fall.Men man kan inte ha allt..

Hannele sa...

Filifjonkan, det är väl roligt att ha något att längta efter också.

Anna sa...

det var inte teater Uno som spelade, utam det var ett gästspel med en annan teatergrupp..nu har jag inte namnet på gruppen i huvudet, men titta på biljetten.

Hannele sa...

Kära dotter Anna, Play Teaterkonst, står det på biljetten, tack för tipset, dom var väldigt bra.

Camillasnyahem sa...

Jag tycker också väldigt mycket om Kafka. Har inte gjort det alltid, när jag var 14 läste jag Processen och tyckte inte alls om den, jag antar att jag var för ung. Nu när jag läser hans böcker i vuxen ålder är det en helt annan sak.

Jag skulle också vilja se en uppsättning från någon av hans romaner... Såg Doktor Glas förra lördagen, den var riktigt, riktigt bra!

Hannele sa...

Camilla, visst är det spännande att läsa om något man läste som ung, det blir nästan som en helt ny bok.