Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

21 oktober 2006

Russian Portwine?!

Det var flera år sedan jag var i Ryssland (min reseberättelse). Som souvenirer köpte jag ett par spritflaskor, bara med rysk text. Vår guide kallade vinet för "kyrkovin", jag misstänkte att det kunde vara sött. Maken och jag tog lite ost och tyckte det var dags att öppna flaskan, det var väldigt likt sött portvin (har inte full koll på skillnaden mellan portvin och sherry?). Inte odrickbart, men ett litet glas räcker, alkohol 18% som starkvin.

När vi ändå var i farten med maken, öppnade vi en annan liten flaska, som jag trodde var kaffelikör, men det smakade väldigt starkt; 45% alkohol. Kanske blir det ok, om man häller det i kaffet? Vodkaflaskan får vänta, den sparar vi som julsnapps. (För guiden fick jag inte köpa brun vodka, som ryssarna själva dricker, guiden sa att den inte är bra. Sånt struntar jag i, ville bara testa något annorlunda. Smakade på bedrövligt billigt ryskt öl.) Roligt och spännnande att "städa" i spritskåpet. :)

Inga kommentarer: