Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 oktober 2006

Ingefära äppel pannkaka

5 dl mjölk (rismjölk, laktosfri)
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl, ½ tsk salt
½_dl_farinsocker, 1 msk kanel
1 l äppelbitar, gärna med skalet kvar
1-2 msk riven färsk ingefära
(½ kokosflingor, ½ dl russin)
Grädda 25 min i smord panna i 225°

7 kommentarer:

Lantliv sa...

Men tack för receptet!!! Maken har släpat hem en massa äpplen så nu blir det bak av vill jag lova!

sisah sa...

Von schwedisch habe ich zwar keine Ahnung, einen Teil des Rezepts konnte ich raten, aber was bedeutet :"gärna med skalet kvar" ?
Das sieht sehr lecker aus, ich würde ihn gerne nachbacken!

Hannele sa...

Lantliv, du kan hoppa över degen och bara stoppa kryddade äppelklyftor i ugnen, servera med vaniljsås eller -glass. Passar då även alla som inte tål gluten.

Sisah, "gärna med skalet kvar" - Apfel gern mit Schale.

Lis sa...

Mmmmmm lecker, ich komme zum essen. Gibt es auch einen Kaffee? :-)

Hannele sa...

Lis, es was keine Rest nach 5 Minuten, ich muss mehr machen, aber ich habe sehr gut Kaffee :)

cia sa...

ser smaskigt ut, men för min del blir det nog bara en slät kopp te
hemmabra.blogg.se
cia

Hannele sa...

Cia, här finns många sorters te att välja mellan, även grönt KRAV-te, vad önskas?