Svenskar slänger tydligen 20% av den mat vi köper, dumt på många sätt. Vi gjorde pizza, jag passade på att baka bröd samtidigt och använde även skvätt Keso och gräddfil i degen. Det blev riktigt gott och kostade max 5 kr för en jättelimpa.
Jag är uppväxt med att man inte ska slänga mat och det har jag fortsatt med i hela mitt vuxna liv. Minsta lilla skvätt går att använda till mat och bak...såvida det är friskt, så klart. Fast sur grädde använde mor ofta när hon bakade.
Jag kan inte heller förstå att så mycket mat slängs, men räknas det inte in det som affärerna måste slänga p g a kort datum? Eller är det bara i hushållen? Jag slänger i princip aldrig någon mat.
Vi slänger också jättelite mat. Nåt som glöms bort i kylen bakom nån burk händer väl att det måste kastas, men aldrig något som går att ta vara på. Också uppvuxen med tänket att ta reda på rester. Hoppas man fört det vidare till barnen hoppas jag...
Bra att du pushar för att man ska tänka sig för innan man slänger mat! Vill vi ha en hållbar utveckling måste fler börja tänka som du :-) Vilken söt bild du har nu, överst på bloggen!
Vi slänger också väldigt lite mat, i stort sett inget alls faktiskt. Man får helt enkelt bara se till att man inte har det proppfullt i kyl/frys/skafferi utan att man använder det man har hemma:)
Jag är uppväxt med att man inte ska slänga mat och det har jag fortsatt med i hela mitt vuxna liv. Minsta lilla skvätt går att använda till mat och bak...såvida det är friskt, så klart. Fast sur grädde använde mor ofta när hon bakade.
SvaraRaderaJag kan inte heller förstå att så mycket mat slängs, men räknas det inte in det som affärerna måste slänga p g a kort datum? Eller är det bara i hushållen?
SvaraRaderaJag slänger i princip aldrig någon mat.
Gunnel, jag har recept ur Sju sorters kakor på sockerkaka med sur grädde.
SvaraRaderaLena i Wales, vissa affärer säljer mat med kort datum billigare. Denna beräkning tar hänsyn bara till det som vi betalar i affären och släpar hem...
Vi slänger också jättelite mat. Nåt som glöms bort i kylen bakom nån burk händer väl att det måste kastas, men aldrig något som går att ta vara på. Också uppvuxen med tänket att ta reda på rester. Hoppas man fört det vidare till barnen hoppas jag...
SvaraRaderaVad du kan, Hannele! Men ... blir du inte mjölig om fingrarna när du håller på med sådant där?
SvaraRaderaHa det gott!
/Ruben
Vilket vackert bröd och så klokt att använda slattar mm
SvaraRaderaAnna, vi köper inget förrän det är slut, använder rester. Barnen är också duktiga.
SvaraRaderaRuben, det är så bra när man jobbat i trädgården och bakar bröd efteråt så blir fingrarna jätterena... ;)
Helga, det blev riktigt gott!
Bra att du pushar för att man ska tänka sig för innan man slänger mat! Vill vi ha en hållbar utveckling måste fler börja tänka som du :-)
SvaraRaderaVilken söt bild du har nu, överst på bloggen!
Karin, vi får tänka lite på den kommande generationen också.
SvaraRaderaMan lär sig att använda allt om man bara tänker efter. Jag är numera riktigt bra på det :-)
SvaraRaderaZnogge, visst blir man duktigare!
SvaraRaderaVi slänger också väldigt lite mat, i stort sett inget alls faktiskt. Man får helt enkelt bara se till att man inte har det proppfullt i kyl/frys/skafferi utan att man använder det man har hemma:)
SvaraRaderaPatricia, när barnen bodde hemma, åt tränande söner alla rester... nu har vi lärt oss handla mindre, typ bara 2 bananer som vi äter upp.
SvaraRadera