11 mars 2011

Snorgärs är en delikatess

I lerig Auraå fiskade jag och min lillebror, vi tog vara på allt. En stickig snorgärs var tufft att rensa, men smörstekt en riktig delikatess, vitt kött, släkting med abborre. Inte många som har smakat.

12 kommentarer:

  1. Aldrig hört talas om den men när jag fiskade fick jag oftast bottennapp. En gång fick jag visst en gaffel på kroken...

    SvaraRadera
  2. Anonym11.3.11

    Det finns många roliga namn på fiskar. Här i fjorden finns håkäring, som har väldigt giftiga fenor,så många vågar inte ta i den. Snorgärs är väl en insjöfisk?
    Näbbgädda är också ett rolig namn :)

    Eivor

    SvaraRadera
  3. Znogge, hoppas du sparade gaffeln :)

    Eivor, ja, gärs är en insjöfisk, snorgärs är väldigt slemmig och taggig, lever därför länge, min blir inte så stor.

    SvaraRadera
  4. Den har jag sparat. Det var en faffel från Tempo så jag undrar hur den hamnade i vattnet...

    SvaraRadera
  5. Är det samma sak som slom? Det har jag ätit, utan att det lämnat några större spår i minnet.

    SvaraRadera
  6. Znogge, kul historia :)

    Klimakteriehäxan, slom (kallad så i Värmland) eller nors, är inte samma sort som gärs. Ingen normal människa äter snorgärs :)

    SvaraRadera
  7. Men abborre är gott :-)), det vet jag.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  8. Birgitta, snorgärs är lika gott :)

    SvaraRadera
  9. Snorgärs låter ju inte så gott men jag har aldrig smakat så jag vet inte men vilket namn! Snorgärs!

    SvaraRadera
  10. Skogsnuvan, namnet kommer från att fisken är slemmig och även taggig, lever länge, för inga fiender kan äta den..

    SvaraRadera
  11. Så många snorgärsar som jag fått upp nä jag metat och sedan kastat i med en suck!! Och NU får jag veta att det går att äta dom?! Hmmm...nåja, nu vet jag ju till nästa gång....:o))

    SvaraRadera
  12. Ina, alla fiskar går väl att äta...

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥