16 januari 2011

Maken bakar på surdeg

Maken fick lite surdeg på jobbet, riktigt gott bröd blev det.

18 kommentarer:

  1. Haha.. Jaa, vem vet. Ska titta under snön om jag kan hitta plommon.

    Gott bröd gubben din gjort. Ser det ut som i alla fall.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Stina, dom är nog uppätna, kram.

    SvaraRadera
  3. Härligt! Min man brukar också baka matbröd ibland! Visst är det gott med hembakt!
    Ha det gott!
    Christina

    SvaraRadera
  4. Jättegott!
    Men vad är det som gör att just surdegsbakande har blivit så poppis bland männen? Är surdeg mer macho än vanlig vetedeg? Finns det tävlingar i surdegsbakning? Kräver det särskilda muskler?

    SvaraRadera
  5. Christina, lite annorlunda sätt att baka,
    han fick surdeg på jobbet. Mums.

    Linda Lunda, det doftar så gott!

    Tant Grön, det undrar jag också :)
    Men jag klagar inte...

    SvaraRadera
  6. Mums! Bra "byte" maken gjorde på sitt på jobb!;-)

    SvaraRadera
  7. Suck. Fick en burk surdeg i present och skulle skrida till verket, men fann att det krävdes så mycket framförhållning och så mycket pyssel att jag kroknade. Borde nog slänga den där burken nu. Men surdegsbröd är gott, köper det gärna!

    SvaraRadera
  8. Surdegsbröd brukar vara saftiga och hållbara. Hembakat bröd är förresten alltid gott!

    SvaraRadera
  9. Klimakteriehäxan, man kan göra det enklare och baka som vanligt, låta degen stå över natten.

    Znogge, väldigt saftigt och smakrikt, fast val av bra mjöl hjälper nog till.

    SvaraRadera
  10. De där bröden ser goda ut. Just nu är jag tyvärr inne i en period då jag inte bakar alls. Borde kanske slänga ihop lite bröd snart.

    SvaraRadera
  11. Londongirl, vi har också haft en sån period, ätit mindre bröd, men det är väldigt avkopplande att baka.

    SvaraRadera
  12. Surdegs bakning har ju blivit riktigt populärt. Är sugen själv att prova:)

    SvaraRadera
  13. Snäll gubbe du har. Min köpte en bok med bl.a. surdegsbakning - och den gav han till mig, som inte kan eller vill baka. /Vänligen Ulla Laiho

    SvaraRadera
  14. Merja, jag har alltid bakat långsamt, gjort engångs-surdeg på ett par dagar, det funkar också. Bakning är avkopplande.

    Ulla Laiho, men han kan ju baka själv :)

    SvaraRadera
  15. Ännu en orsak till att ha Mannen hemma - nybakt bröd. Fast jag är rädd för att det inte skulle bli några surdegslimpor bakade även om Mannen bodde i Luleå (han bor i Västerås). Jag köper mina hos bagaren. Det är fantastiskt gott med surdegsbröd.

    SvaraRadera
  16. Gott med hembakat :) Kan inte det här med surdeg men gissar att man måste ha en slags "jäst" och att den är i degform? Kul att få på jobbet :) Kram ♥

    SvaraRadera
  17. Gott med hembakat :) Kan inte det här med surdeg men gissar att man måste ha en slags "jäst" och att den är i degform? Kul att få på jobbet :) Kram ♥

    SvaraRadera
  18. Britt, som finne är jag uppfödd på surbröd :)

    Lotta 8`) jag har tidigare gjort enkelt surdeg och bröd, som får jäsa ett par dagar, blir saftigare och fylligare bröd.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥