Fläderplättar har jag tidigare lagat, champagnen borde man ju prova på. Men själv klipper jag ner fräscha fläderblommor i salladen. Det tycker jag gör salladen väldigt god. Hälsn mimi
Flädersaft gör jag varje år när jag kan få tag i blommor, nu måste jag ju se till att jaga tag i några stycken och testa detta med champagne, kan inte vara annat än gott, tack för tips om "fyrboken".
Låter gott med fläderchampagne, kanske värt ett försök. Fast jag har dåliga erfarenheter av vintillverkning. Försökte göra slånbärsvin. Korkarna flög av flaskorna och vinet täckte källargolvet. Kanske bäst att jag håller mig till fläderplättar. Kram Viola
Jag har gett upp fläderhanteringen. Gjorde saft, jättepoppis i tre dagar, sedan snabbt bortglömd. Möglade. Och när jag la den i frysen kröp den på oförklarligt sätt ut ur förpackningen och lämnade kladd efter sig.
Maria, många av mina bloggar finns där mest, där jag samlat saker, exempelvis formklippning. Fläderplättar är jättegod annorlunda efterrätt, med glass.
Låter spännande! Är inte så förtjust i fläder...men köpte mig en fläder buske i våras iallafall:) Man kan ju lära sig;)
SvaraRaderaHa det gott!
Merja, min smak för fläder går upp och ner, men maken och sönerna älskar det. Jag har stammat upp mitt fläder-träd, håller det lågt..
SvaraRaderaFlädersaft är ljuvligt gott så champagne borde inte bli sämre!
SvaraRaderaFläderplättar har jag tidigare lagat, champagnen borde man ju prova på. Men själv klipper jag ner fräscha fläderblommor i salladen. Det tycker jag gör salladen väldigt god. Hälsn mimi
SvaraRaderaZnogge, flädersaft + gin = SANT
SvaraRaderaMimi, jag har inte testat i salladen,
tack för tipset.
Flädersaft gör jag varje år när jag kan få tag i blommor, nu måste jag ju se till att jaga tag i några stycken och testa detta med champagne, kan inte vara annat än gott, tack för tips om "fyrboken".
SvaraRaderaKram //annetet
Saft brukar jag göra...
SvaraRaderaAnette, böcker om fyrar läser man gärna på sommaren, kram.
SvaraRaderaAnn Charlotte, saft är det vanligaste.
Låter gott med fläderchampagne, kanske värt ett försök. Fast jag har dåliga erfarenheter av vintillverkning. Försökte göra slånbärsvin. Korkarna flög av flaskorna och vinet täckte källargolvet.
SvaraRaderaKanske bäst att jag håller mig till fläderplättar.
Kram Viola
Viola, det är inte som vin, mer som finsk "SIMA", men klart det kan finnas en liten risk för explosion..
SvaraRaderaJag har gett upp fläderhanteringen. Gjorde saft, jättepoppis i tre dagar, sedan snabbt bortglömd. Möglade. Och när jag la den i frysen kröp den på oförklarligt sätt ut ur förpackningen och lämnade kladd efter sig.
SvaraRaderaKlimakteriehäxan, vi stoppar flädersaft i frysen i små flaskor, klarar sej flera år, man får inte fylla flaskorna helt.
SvaraRaderaFläderplättar! Det låter intressant!
SvaraRaderaImponerad över hur många bloggar du håller igång HAnnele! Hur hinner du?
Maria, många av mina bloggar finns där mest, där jag samlat saker, exempelvis formklippning. Fläderplättar är jättegod annorlunda efterrätt, med glass.
SvaraRadera