Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

11 februari 2010

Rensa och slänga

Köpstoppet håller på att rensa och slänga 10 saker varje vecka. Svårt att slänga, men nu försvann en del gamla skolböcker, annat också.Syltburkar har jag använt till kräm, städat i mjölskåpet, kryddskåpet kvar. Barnen har städat fint i badrummet och slängt gamla burkar.

26 kommentarer:

Mia sa...

Oj vilken bra grej, slänga 10 saker/vecka. Smart... jag kanske skulle klara av med 3 saker till en början. :)

Synnøve. sa...

Tror jag ska ta efter dig där.
Slänga en del saker varje vecka.
Ska börja i morgon tror jag.
Kramen och ha det gott.
Synnöve.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, precis, mbäst att mjukstarta ;)

Synnøve, visst är det ett bra förslag, kram.

AnnCharlotte sa...

Ja gymnasieböckerna är väl inaktuella...även för de som går gymnasiet idag.
10 saker i veckan är bra....men när blir det tomt då? 2032 eller???

Hannele sa...

Ann Charlotte, matte har ju inte ändrat sej så mycket i gymnasiet, men jag ska nog inte fördjupa mej mer i det ämnet ;)

skogsnuvan sa...

Låter som en bra ide men svårt också. Jag har svårt att slita mig från grejor. Nu har jag ju ett loppis (visserligen bara sommartid) så jag kan ju i alla fall bli av med lite grejor. Slänga är så svårt!

Gunilla sa...

Släng inte sånt som går att använda - skänk det till någon välgörenhetsorganisation istället!

Filifjonkan 1 sa...

Men va ja det är ju en god ide förstås. 10 saker gör en del.Tror jag skall att efter det där.Har så många små plastburkar som man sparar med lock till att frysa in grejor i jag diskar bordsmargarinförpackningarna och fryser in saker i dem men man behöver nog inte 50 st minst skrattar skåpet är fullt ja jag skall göra som du tack för tipset,,,

Hanneles bokparadis sa...

Skogsnuvan, man behöver ju inte slänga så mycket, det betyder ju återvinning, finns mycket att välja på.

Gunilla, släng och återvinn kanske kan vara synonymer..

Filifjonkan, äntligen har jag lyckats slänga plastburkar och göra slut på alla syltslattar i kylen, kokat kräm. Skönt när deyt finns lite tomma utrymmen :)

Gerda-Thyra sa...

Rensar och slänger gör jag 2-3 gånger per år... och DÅ handlar det om sopsäckar... kanske blir ca. 10 grejer i veckan hopslaget!?

Hanneles bokparadis sa...

Gerda-Thyra, sonen gör stora grejer, släpvagn, men för mej passar det här bättre.

Znogge sa...

Men det är ju mina gamla matteböcker! Dem slängde jag för år sedan. Räknade så sällan i dem...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag gillade matte väldigt mycket
och var duktig, men nu får det vara..

Njut i din trädgård sa...

10 saker varje vecka skulle vara en utmaning, men ack så skönt att få rensa lite.

Britt sa...

Skulle nog också behöva göra mig av med lite men jag är lite kan vara bra att ha//Britt

Hannele på Hisingen sa...

Njut, ja, allt man inte använder.. trasigt.

Britt, jag har slutat med bra-att-ha :)

NinaH sa...

Jag rensde ut massor när vi hade renoverat och saker skulle placeras tillbaka! Men det finns mycket jag medvetet sparar jag/tycker jag är viktigt att spara! Råkar ju dessutom som bekant vara en riktig "ekorre"!!;-)

Hannele på Hisingen sa...

Nina H, jag är också en stor samlare och ekorre, men har bättrat mej lite, men det lilla, som är riktig arvegods, är jag rädd om.

Nässelblom och choklad sa...

Jättebra idé, men ganska svårt. Faktiskt en riktigt bra utmaning som även jag borde ta till mig. Nu när ljuset börjar komma är det rätt tid att rensa och städa. Min ena dotter är suverän på att städa, skulle kanske ta hjälp av henne (eller inte, hon skulle kasta för mycket).

Hanneles bokparadis sa...

Nässelblom, ungdomarna här hemma är jätteduktiga på att städa. Jag har gett dem fria händer, fast ibland har jag gråtit lite, för de slänger ganska mycket :)

Nässelblom och choklad sa...

Jag vet att hon skulle slänga en massa saker som jag tycker att jag behöver för mitt jobb osv, men visst skulle det bli bra fart på utrensningen. Hennes rum är så välstädat, tidningar slängs efter hand, urvuxna kläder plockas bort, saker hon vuxit i från ges bort, kort kastas efter ett tag. Helt otroligt! Min andra dotter har däremot lägenhetens fullaste rum, fullt över hela golvet och i alla hyllor. Hon är i och för sig bara 9 år, men hon gillar att ha mycket saker och tar med glädje över allt efter storasyster. Eftersom vi är fyra personer på mycket begränsad yta skulle det nog i alla fall vara väldigt välgörande om jag tog tag i det här. Kikade in hos Köpstoppet också och insåg att det man kastar kan ju vara lite vad som helst. Det borde inte vara så svårt. tack för inspirationen!

Hanneles bokparadis sa...

Nässelblom, så är det här också,
en slarvig mor har fått ordentliga barn :)
Man kan ju "övervaka" lite, men det är inte fel att få lite hjälp med rensningen. Min son har lovat att vara smakråd, för jag har för mycket gamla kläder i garderoben..

Kirlah sa...

Varför har du slängt gamla skolböcker? Böcker ska man spara!

Hannele på Hisingen sa...

Kirlah, jag lämnade böckerna på loppis, men gamla skolböcker från 1970-talet är inte så mycket att ha..

Ingrid E sa...

Försöker också att rensa. Har allt för mycket som bara är att se som skräp. Saker som jag inte använt på flera år åker nu ut. Skönt!

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid E, och det som är skräp för mej,
kan ju vara skatt åt någon annan.