När någon säger att hon inte gillar russin, menas ofta de vanliga mörka.
I England kan de russin, det ser man när man läser engelska kokböcker. Det finns ju gröna, vita, gula, svarta russin, den ena olik den andra.

I engelska kokböcker har olika sorters russin egna namn. Ofta används
"brown sugar". Vi använder ofta farinsocker eller
muscovado till bakverk. Utomlands är man duktig med torkad frukt till bakning.

Även
till glögg är det kul att duka med olika sorters russin.
Ljusa russin passar väldigt bra till
English bread puddingTack för alla underbara svar om drömmar, läs kommentarerna:
Jag har smakat gula och det var något bättre... Men ändå ingen favorit!
SvaraRaderaMorrn Hannele Jaha jo jag har sett att det finns men jag är lite lat har en gång testat de lite gulaktiga de var liksom lite köttigare i smaken på något vis.Russin är bra i filmjölken till muslin i den. Hade jag går men bara vanliga bruna
SvaraRaderaJag tror engelsmännen uppfann den torkade frukten:)
SvaraRaderaPå saluhallen finns det gula russin och där kallar de dessa för 'blondiner', ett gammalt göteborgsskämt..
På Indianbutiken vid backaplan finns gula, gröna, bruna, svarta..
om man nu äter russin..
Znogge, de godaste svarta är korinter.
SvaraRaderaFilifjonkan, russin piggar upp många trista frukostar :)
Monica, mycket möjligt, duktiga är de i alla fall. Vi har köpt en del torkat på Indiska butiken, ingefära är favoriten just nu.
Jag brukar köpä stora gula russin.Egentligen så är det svårare att hitta mörka små russin här.
SvaraRaderaJag gillar russin...och annan torkad frukt.
SvaraRaderaTror att folk får upp ögonen för att det finns olika sorter mer och mer tillsammans med nötterna som är så "på modet" just nu...
Yaelian, vid jul säjs det goda mörka russin, som är goda, glömt namnet..
SvaraRaderaAnn Charlotte, precis, nötter och annan torka frukt finns det mycket mer nu, kul.
Du, där lärde jag mig något nytt igen :)
SvaraRaderaHelga, själv kan jag inte heller så mycket om russin, men förstått att det kan betyda väldigt olika, många nya smakupplevelser.
SvaraRaderaGillar mörka russin, men de ska vara naturella... i bullar, glögg, mat ja versomhelst utom direkt ur burken är de oätliga och får mej nästan att kräkas
SvaraRaderaMarlene, de naturella mörka russin har jag tröttnat på för länge sedan, men upptäcker massa nya spännande sätt att anväda alla dessa olika russin.
SvaraRaderaHär ser jag fyra olika russinsorter. Undrar hu många det fins?
SvaraRaderaDet är gott med russin! Kram!
Smeden, det finns fler sorter ;)
SvaraRadera