Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
17 januari 2010
English bread pudding
Favorit i reprisVispa ihop ägg, gräddmjölk, farin- och vaniljsocker. Häll blandingen över brödet och russinen och låt stå 10 minuter. Strö över kanel + farinsocker, täck med aluminiumfolie och grädda 20 min i 175°C. Ta bort folien och grädda 20 min tills puddingen stannat. Servera med grädde och frukt Jag började med att blötlägga russinen i cognac. Bred smör på brödskivorna och lägg dem överlappade i ugnsformen.Maken grät inte, när jag tog god cognac till gamla brödskivor, det blev väldigt gott, kryddade vispgrädden med färsk passionsfrukt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
21 kommentarer:
Ännu en anledning o köpa hem cognac ;-) Ska provas....
Om du känner att förkylningen står o knackar på... gör varmt honungsvatten o snåla inte med honungen, häll i en kapsyl cognac o drick så varmt du kan.....
Låt bilen stå efter den kuren!
Ha´t himla gôrgôtt
Nina
Nina, riktigt gott faktiskt. Varm mjölk med honung och några droppar konjak får mej att somna omedelbart, toppen.
Oj, brödpudding! Det har jag inte hört talas om sen jag läste Fem-böckerna någon gång i tioårsåldern...tack för receptet, det ska jag spara till våren och testa på dotterns engelske pojkvän när han dyker upp på Töllås.
Så roligt det var att titta in här.
Ha en bra söndag.
Kram
Hanna
Tant Grön, testa redan idag ;)
Nu måste jag ta fram någon gammal Vi Fem bok..
Hanna, kul att du hittade hit, ha en bra dag.
Ser ju riktigt gott ut!
Ja varför inte! Det ser ju verkligen smarrigt ut. Det måste jag pröva. Har ingen sprit hemma:) Ha det gott/Kramar Tussegumman
Gunilla, det är verkligen gott.
Tussegumma, det går utmärkt utan sprit :)
Många roliga saker du gör!
mmm oj oj vad smarrigt...undrar vad min gubbe skulle säga ?? men gött ser det ut;))
Kra Bibban
Ännu en smarrig sak jag inte provat.
Tur man har cognac hemma iallafall.
Ska nog göra det där en dag. Men utan russin tror jag.
Tack för tipset.
Kramen.
Bibban, behöver du berätta allt ;)
Synnøve, lite fegt att hoppa över russinen, vad ska du använda konjaken till då :)
Kram.
Har aldrig smakat det men eftersom jag inte gillar russin så är det nog inte min grej...
Znogge, russinen smakar ju bara konjak ;)
Man kan göra brödpudding UTAN russin, lite mesigare då.
Det där ser riktigt gott ut Hannele. Perfekt grund för en dag på isen! Snyggt header.
Tyra
Tyra, bilden är tagen på Hisingen,
den med rosa segel är vår isjakt.
Hmmm... Det skulle vara för konjaken då! Nej, det är russinens konsistens som jag inte klarar av...
Znogge, ok, men det finns ju så många olika sorters russin: mörka, vita, gröna, gula, svarta, ska berätta mer..
Kul att du gillade mitt inlägg om dryckrna!
Tihi. Japp- lite bread pudding kanske vore gott till "High Tea"!;-)
Hej!!
Tack för titten hos mig;o)
Vilka fina islyktor du har gjort i förra inlägget!!
Kram Kram Malin
Nina H, te är ju så roligt och spännande, med alla tillbehören, både kannorna och allt det ätbara ;)
Malin, något får man hitta på även januari ;)
Kram.
Skicka en kommentar