Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
20 november 2009
Vi är mossiga
Vi äter 1970-tals retromat och gillar det. Currymarinerad fläskfile i crème fraiche-sås, enkelt och gott. Kallas Afrikana, när man serverar det med bananer, jordnötter, mandarinklyftor, kokos, mango chutney, gurka, ananas. Ris till. Rätten kommer från Marstrand, påhitt på oxfiléspill. Mat-Tina tycker inte om Afrikana, men hon kan ju laga annat. Trevlig helg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
20 kommentarer:
Mums!
Vissa rätter står sig i längden! Själv gör jag något liknande med svamp och paprika. Hur gott som helst!
Jag tycker det är jättegott (som Tina skulle ha sagt) - man äter det man gillar oavsett om det är inne eller ute...
Jag har faktiskt aldrig hört talas om just den rätten men minns andra sextiotalare. Visst ska man äta det man tycker om oavsett trender! Det som är bra med trender är att man kan utöka sitt receptförråd i alla oändlighet verkar det som. :)
Yaelian, man kan säkert göra något vegetariskt.
Znogge, man ska inte ge upp gamla godingar.
Helga, så är det, mest äter man ju hemma.
Gunilla, visst är det fantastiskt att det kommer ny mat och nya recept hela tiden, det är också spännande.
You mean "we" as a royal "we", I take it!! ;-) En sådan finsmakare var nog aldrig Fredrika!! Trevlig, nyttig helg!
/Ruben
jag gillar africana :) muuums...
Så håller med dig, andra som inte gillar det kan göra annan mat.
Må bäst!
Ruben, jag menar nog hela familjen. Nu blev jag nyfiken på Fredrika Bremers matvanor, spännande med gamla kokböcker också.
Di, visst är det gott, hela familjen gillar.
Fredagsgott! :-)
Å, det är jättesmaskigt! Jag, som själv har genomlevt både 70- och många andra tal hade faktiskt aldrig stött på det förrän jag fick receptet i våras av en gammal arbetskamrat.
Och sen hade GP ett recept i veckan.
Och så hittar jag ett här hos dig. Renässans kallas sånt eller hur?
Anki, ja, uppskattat av hela familjen.
Tant Grön, då är det ju helt nyt för dej. Dom pratade om det i radio i helgen och därför kom frågan upp i G-P, liknar den varianten som vi har gjort, alla tycker mycket om det.
Vadå mossigt? Det är ju gott juh!
Trevlig helg!
Johangårds-Nina
Nina, men rätten är ju 40 år gammal :)
Trevlig helg!
Heisan
Jeg kunne trengt litt av denne maten her, for den gir energi. Farget mat gjør jo det!
Ønsker deg en god weekend Hannele!
Sylvia, visst är det fint med mat som har vackra färger, önskar dej riktigt trevlig helg, kram.
Jag säger jättegott istället för matTina.Sådär lägger jag upp i skålar också så kan man ta det man gillar.
Carina, visst är det trevligt, när alla kan plocka och få efter egen smak, mycket uppskattat.
Och med kyckling blir det en 80-talare - Flygande Jakob, inte sant? Mums!
Klimakteriehäxan, inte riktigt, Flygande Jakob är en annan rätt, med varma nötter och varm banan, gott det också.
Tack for intiresny Blog
Skicka en kommentar