1 september 2009

Kålpudding á la Hannele

Stek lök, köttfärs eller lammfärs. Låt kålen mjukna lite i smör i kastrull, krydda med kummin och peppar. Riv morötterna grovt.Blanda kål-morots- och köttfärs-lök-blandningen i en ungsform, häll över äggstanning, kummin passar till vitkål. Grädda i 175° ugn ca 40 min.Jag älskar Västeråsgurka helt naturell på hösten. Lingon till.
(Använd cocosmjölk, byt ut äggen mot potatismjöl, om du inte tål.)

32 kommentarer:

  1. Kålpudding som är så gott.....och med morötter blir det ännu godare...det skall jag pröva. / Nea

    SvaraRadera
  2. Låter gott, säkert också utan kött.

    SvaraRadera
  3. Nea, vitkålen är ju så fin nu på hösten.

    Yaelian, kål är gott med vilka kompisar som helst.

    SvaraRadera
  4. ..låter gott...och inte så krångligt.

    SvaraRadera
  5. Ann Charlotte, enkelt, snabbt, billigt, nyttigt.

    SvaraRadera
  6. Nu vet jag vad vi skall servera till middag imorgon, Tack:)

    SvaraRadera
  7. Billan, gör dubbel sats :)

    SvaraRadera
  8. Kålpudding är gott. Ditt recept känns nytt, skall pröva det.
    Angående ditt förra inlägg så kan vi väl hoppas att det finns någon slags förnuft där nere i Bryssel.
    Vi kan inte byta ut alla armaturer.
    I värsta fall får vi dras med "operationsljus" när vi jobbar och för trivsamheten blir det levande ljus. (Som oss dina tomtar)
    Ha det så bra. Viola

    SvaraRadera
  9. Viola, fräscht är denna recept,
    smak och vitaminer behållna, inga kolhydrater.

    Ja, hoppas glödlampebeslutet blir omprövat.

    SvaraRadera
  10. Kålpudding, det var länge sedan. Undrar om jag kan lura i min familj det?

    SvaraRadera
  11. Å himmel jag vill ha kålpudding NUUUU
    Kram

    SvaraRadera
  12. Åsa, finns inget godare, i denna finns mycket kött, hittar du lammfärs, ännu godare, kram.

    Tant Brun, snabbt och enkelt. Kram.

    SvaraRadera
  13. Hallå Hannele! Tack för berömmet!

    Sitter här och väntar på att vår middag ska bli färdig och blir ännu hungrigare när jag ser dina matbilder...

    Marit, hungrig!

    SvaraRadera
  14. Kålpudding med äggstanning, nytt för mig. Kål och kummin låter gott. Alltid bra med nya ENKLA recept, tack!

    SvaraRadera
  15. Marit, rost och patina är alltid vackert,
    detta är riktig snabbmat.

    Inger, man kan även ha ost i, glömde säga.

    SvaraRadera
  16. Så enkelt, snabbt och gott det låter :)
    Sån gurka är inte alls dumt, gärna på smörgås med ost.

    Kram Mari

    SvaraRadera
  17. Ser gott ut!
    Apropå inlägg hos mig så är jag en flicktant, är du en tantflicka? ;)
    Man kan kanske också vara en tanttant, lite sådär extra tant....nänu spånar jag bara =)

    SvaraRadera
  18. Mari, färsk Västeråsgurka är gott på macka med.

    Maria, hahah, jag är gärna tanttant :)
    Sonen bekräftar detta.

    SvaraRadera
  19. Verkar gott! Din dotter har fått mig att börja äta kål, gärna med cocusmjölk.

    SvaraRadera
  20. Ingrid E, bra att du nämnde cocosmjölken, för det kan man också ta, om man inte tål vanlig mjölk.

    SvaraRadera
  21. You can cook that for me anyday Hannele. ;-)

    Kram, Yolanda

    SvaraRadera
  22. Yolanda, my daughter learn me ;)
    Kram.

    SvaraRadera
  23. Va? Äggstanning i kålpudding? Den var ny7!

    SvaraRadera
  24. Klimakteriehäxan, vad har man annars..

    SvaraRadera
  25. Vilket bra recept! Verkar det som i alla fall... Inspirerande, ska prova!

    SvaraRadera
  26. qi, väldigt bra, nästan GI-mat, utan gluten och laktos, för man kan använda kokosmjölk, gott.

    SvaraRadera
  27. Kålpudding som är så gott!!

    SvaraRadera
  28. Kinna, hör hösten till,
    maken får göra kåldolmar.

    SvaraRadera
  29. Det var den godaste kålpuddingen jag ätit på länge, gjorde dubbel sats som du sa så det räckte till matlåda med:)
    Idag har jag plockat kantareller, inte heller så tokig mat... Må så gott!

    SvaraRadera
  30. Billan, verkligen roligt att höra :)
    Kram.

    SvaraRadera
  31. Gott och enkelt gillar jag.
    Annika

    SvaraRadera
  32. Annika, dessutom nyttigt ;)

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥