
Stek lök, köttfärs eller lammfärs. Låt kålen mjukna lite i smör i kastrull, krydda med kummin och peppar. Riv morötterna grovt.

Blanda kål-morots- och köttfärs-lök-blandningen i en ungsform, häll över äggstanning, kummin passar till vitkål. Grädda i 175° ugn ca 40 min.

Jag älskar Västeråsgurka helt naturell på hösten. Lingon till.
(Använd cocosmjölk, byt ut äggen mot potatismjöl, om
du inte tål.)
Kålpudding som är så gott.....och med morötter blir det ännu godare...det skall jag pröva. / Nea
SvaraRaderaLåter gott, säkert också utan kött.
SvaraRaderaNea, vitkålen är ju så fin nu på hösten.
SvaraRaderaYaelian, kål är gott med vilka kompisar som helst.
..låter gott...och inte så krångligt.
SvaraRaderaAnn Charlotte, enkelt, snabbt, billigt, nyttigt.
SvaraRaderaNu vet jag vad vi skall servera till middag imorgon, Tack:)
SvaraRaderaBillan, gör dubbel sats :)
SvaraRaderaKålpudding är gott. Ditt recept känns nytt, skall pröva det.
SvaraRaderaAngående ditt förra inlägg så kan vi väl hoppas att det finns någon slags förnuft där nere i Bryssel.
Vi kan inte byta ut alla armaturer.
I värsta fall får vi dras med "operationsljus" när vi jobbar och för trivsamheten blir det levande ljus. (Som oss dina tomtar)
Ha det så bra. Viola
Viola, fräscht är denna recept,
SvaraRaderasmak och vitaminer behållna, inga kolhydrater.
Ja, hoppas glödlampebeslutet blir omprövat.
Kålpudding, det var länge sedan. Undrar om jag kan lura i min familj det?
SvaraRaderaÅ himmel jag vill ha kålpudding NUUUU
SvaraRaderaKram
Åsa, finns inget godare, i denna finns mycket kött, hittar du lammfärs, ännu godare, kram.
SvaraRaderaTant Brun, snabbt och enkelt. Kram.
Hallå Hannele! Tack för berömmet!
SvaraRaderaSitter här och väntar på att vår middag ska bli färdig och blir ännu hungrigare när jag ser dina matbilder...
Marit, hungrig!
Kålpudding med äggstanning, nytt för mig. Kål och kummin låter gott. Alltid bra med nya ENKLA recept, tack!
SvaraRaderaMarit, rost och patina är alltid vackert,
SvaraRaderadetta är riktig snabbmat.
Inger, man kan även ha ost i, glömde säga.
Så enkelt, snabbt och gott det låter :)
SvaraRaderaSån gurka är inte alls dumt, gärna på smörgås med ost.
Kram Mari
Ser gott ut!
SvaraRaderaApropå inlägg hos mig så är jag en flicktant, är du en tantflicka? ;)
Man kan kanske också vara en tanttant, lite sådär extra tant....nänu spånar jag bara =)
Mari, färsk Västeråsgurka är gott på macka med.
SvaraRaderaMaria, hahah, jag är gärna tanttant :)
Sonen bekräftar detta.
Verkar gott! Din dotter har fått mig att börja äta kål, gärna med cocusmjölk.
SvaraRaderaIngrid E, bra att du nämnde cocosmjölken, för det kan man också ta, om man inte tål vanlig mjölk.
SvaraRaderaYou can cook that for me anyday Hannele. ;-)
SvaraRaderaKram, Yolanda
Yolanda, my daughter learn me ;)
SvaraRaderaKram.
Va? Äggstanning i kålpudding? Den var ny7!
SvaraRaderaKlimakteriehäxan, vad har man annars..
SvaraRaderaVilket bra recept! Verkar det som i alla fall... Inspirerande, ska prova!
SvaraRaderaqi, väldigt bra, nästan GI-mat, utan gluten och laktos, för man kan använda kokosmjölk, gott.
SvaraRaderaKålpudding som är så gott!!
SvaraRaderaKinna, hör hösten till,
SvaraRaderamaken får göra kåldolmar.
Det var den godaste kålpuddingen jag ätit på länge, gjorde dubbel sats som du sa så det räckte till matlåda med:)
SvaraRaderaIdag har jag plockat kantareller, inte heller så tokig mat... Må så gott!
Billan, verkligen roligt att höra :)
SvaraRaderaKram.
Gott och enkelt gillar jag.
SvaraRaderaAnnika
Annika, dessutom nyttigt ;)
SvaraRadera