Ingrid E sa att semla med mjölk inte är gott, klart jag ska motbevisa det, jag kryddar den varma mjölken med farinsocker och kardemumma, gott. På 1950-talet var det inte tillåtet att sälja semlor före fettisdagen. Bättre förr? Rosa vårprimula och Gustavsbergs djupa rosentallrik.
Jag ÄLSKAR semlor och tar dom helst som dom är tillsammans med en kopp kaffe. Det skulle jag kunna äta varje dag, men samvetet säger ifrån .... försöker ju bli av med några kilo. Har i alla fall pressat ner 1 st hittills!! Kram kram
Håller fast vid min ståndpunkt! Även om farin o kardemumma i mjölken verkar smaka mums. Tror inte jag hinner med semla idag för här skall städas. Vacker blomma o porslin.
Att kommentera hos alla som visar en semla i dag bryr jjag mig inte om. Däremot bilderna på Ökerö. Men där var så många andra kommentarer så man drunknar i dem, sådet får bli här! Det var härliga bilder som får en att längta dit och till sommaren! Ha det bra iparadiset!
m,,, semla är gott om man får äta den som en bulle eller bakelse inte som hetvägg då smälter ju grädden den är ju så mumsig annars Men smaken är så olika mamma äter de så där med många gör det,,,
Jag testade både med och utan mjölk på fettisdagen och med mjölk segrade som vanligt :) Nästa tisdag kanske jag testar farinsocker och kardemumma, det låter gott men blir det inte lite sött med farinet?
Hola!
SvaraRaderaJag håller med Ingrid E. :) Irene
Irene, mycket godare än jag mindes :)
SvaraRaderaDet låter jättegott att krydda mjölken så där - ska prova...
SvaraRaderaHmmm, jag äter ju inte semlor alls då så ingen version faller mig i smaken. *s* Men det är ändå intressant att se hur andra äter sina...
SvaraRaderaJa, idag får man nog slå till med en semla, eller fastlagsbulle som man säger där jag bor. Det ska bli smaskens.
SvaraRaderaJag ÄLSKAR semlor och tar dom helst som dom är tillsammans med en kopp kaffe. Det skulle jag kunna äta varje dag, men samvetet säger ifrån .... försöker ju bli av med några kilo. Har i alla fall pressat ner 1 st hittills!!
SvaraRaderaKram kram
Håller fast vid min ståndpunkt! Även om farin o kardemumma i mjölken verkar smaka mums. Tror inte jag hinner med semla idag för här skall städas.
SvaraRaderaVacker blomma o porslin.
Helga, det passade bra.
SvaraRaderaFru A ,en dag per år unnar jag mej.
Purple, fastlagsbulle kan man höra här också ibland.
Eleonora, visst är det gott!
Ingrid E, jag ändrar ju smak varje decennium :)
Oijoi, sinulla taitaa olla todelliset jauhopeukalot, en muuta voi kuvan herkullisuuteen sanoa. Kaunis kattauskin sävy sävyyn.
SvaraRaderaIhan niin kuin olisi kermavaahtoa suupielissäni :D
Leonoora, täytyy tunnustaa, että tämä laskiaispulla on kaupasta, koska moni perheessä ei enää herkuttele, niin turha ruveta leipomaan.
SvaraRaderaJag håller med Eleonora... kaffe o semla .. mest varje dag om de inte fastnade på något konstigt sätt på kroppen ...*L* Ha det gott , Kram!
SvaraRaderaIloista laskiaistiistaita!
SvaraRaderaMeillä joustettiin tänä vuonna kermavaahdon suhteen: ostin sellaisen pursotuspullon... ei tartte vatkata ;) ja lapset tykkää kovasti...
Eleonor, visst är det gott :)
SvaraRaderaWiiks, sallittu tätä elämää helpottaa :)
Har inte ätit semla som hetvägg på jättejättelänge. I mitt minne var problemet att mjölken så fort blev kall och då var det inte lika gott!?
SvaraRaderaKlimakteriehäxan, koka mjölken ordentligt :)
SvaraRaderaDen kryddningen i mjölken lät god... Mari.
SvaraRaderaMari, kan rekommenderas.
SvaraRaderaHar aldrig ätit hetvägg men det lät gott med kardemumma i mjölken.
SvaraRaderaJamen det är ju enda riktiga sättet att äta semla på (minus farinsockret i mjölken, men kardemumma är smaskens!)
SvaraRaderaMums, klart att semlan ska ätas med varm mjölk! I allafall den här tisdagen :)
SvaraRaderaPoppins, man får vara modig och testa :)
SvaraRaderaMalou, jag älskar semla utan varmmjölk också.
Mossfolk, visst är det gott, hade glömt.
Ja, bättre förr... den som väntar på nått gott osv. Och Ingrid E, vet inte vad hon talar om enligt min mun.
SvaraRaderaSnälla gulliga Hanelle... kom in till mej och kommentera, måste bara få se ditt lilla semlefejs bland kommentarerna - du é lá för gó du...
Hihi, läser du tankar eller har du långa ben eller har du supersnabb uppkopplinen eller är det direktlinje över älva.... *fnissar* tack du
SvaraRaderaMarlene, jag läser tankar :)
SvaraRaderaJo du... och därför bytte du till ett sött litet hjärta.
SvaraRaderaJag tror du tog en av båtarna över, för att komma fram snabbare
Marlene, jag älskar att bo på denna ö, härifrån kan man ta både flyg och båt :)
SvaraRaderaDet där blev "tur och retue" gissar jag ;)
SvaraRaderaMarlene, borta bra, men hemma bäst :)
SvaraRaderaAtt kommentera hos alla som visar en semla i dag bryr jjag mig inte om.
SvaraRaderaDäremot bilderna på Ökerö.
Men där var så många andra kommentarer så man drunknar i dem, sådet får bli här! Det var härliga bilder som får en att längta dit och till sommaren! Ha det bra iparadiset!
Smeden Bengt, du drunknar väl inte här :)
SvaraRaderaVisst kan vinter vara en fin tid för strandpromenad.
Fick semla på jobbet! Så många jag ville. Det blev 1. Ingrid E
SvaraRaderaIngrid E, det fick inte jag :)
SvaraRaderam,,, semla är gott om man får äta den som en bulle eller bakelse inte som hetvägg då smälter ju grädden den är ju så mumsig annars Men smaken är så olika mamma äter de så där med många gör det,,,
SvaraRaderaFilifjonkan, visst är det gott, oftast äter jag den som bulle, men har testat nu med mjölk också, gott.
SvaraRaderaDet ska absolut vara mjölk! Det där med att krydda tycker jag låter jättespännande, det måste jag prova.
SvaraRadera-Anne- det funkar utan mjölk också, och kryddningen blev bra.
SvaraRaderaJag testade både med och utan mjölk på fettisdagen och med mjölk segrade som vanligt :) Nästa tisdag kanske jag testar farinsocker och kardemumma, det låter gott men blir det inte lite sött med farinet?
SvaraRaderae, farin är inte så sött och man tar inte så mycket. Tänker du vänta med nästa semla till nästa år... jag åt en idag, med mjölk.
SvaraRadera