1 februari 2008

English Bread Pudding

Jag trodde maken skulle gråta, när jag tog god cognac till gamla brödskivor, men det blev väldigt gott, kryddade vispgrädden med färsk passionsfrukt.
Arabiaskål och gammelmormors fina tekoppar med ängsblommor.Rita har frågat efter Bread Pudding recept, jag blev sugen och testade ur Anne Wilsons bok. Jag började med att blötlägga russinen i cognac.
Bred smör på brödskivorna och lägg dem överlappade i ugnsformen.Vispa ihop ägg, gräddmjölk, farin- och vaniljsocker. Häll blandingen över brödet och russinen och låt stå 10 minuter. Strö över kanel + farinsocker, täck med aluminiumfolie och grädda 20 min i 175°C. Ta bort folien och grädda 20 min tills puddingen stannat. Servera med grädde och frukt.I England serverade vår landlady brödpudding med vaniljsås,
hon hade lagt aprikosmarmelad mellan brödskivorna, väldigt gott.

22 kommentarer:

  1. Good Heavens! Du är så duktig ja nopea käänteissäsi:) Näyttääpä todella hyvältä. Kiitän ja tulostan ohjeet kuvineen talteen. Kiitos linkityksestä myös, ja hyvää perjantaipäivää.

    SvaraRadera
  2. Håller nog med maken:-), brödpudding låter inte gott.

    SvaraRadera
  3. Rita, rupesi niin tekemään mieli ja hyvää olikin, kuvat voit suurentaa painamalla, olen määrät siihen kirjoittut. Tuotahan voi maustaa ihan oman mielen mukaan, mutta konjakkirusinat olivat mahtavan hyviä höysteenä.

    Ingrid E, där har du fel, maken tykte det var väldigt gott,
    jag bara oroade mej först för cognacen :)

    SvaraRadera
  4. Rena rama hälsokosten:)

    SvaraRadera
  5. Strumpstickan, det är ju många omega-3 ägg i :)

    SvaraRadera
  6. Das habe ich noch nie gegessen!
    LG Lis

    SvaraRadera
  7. Spännande och (för mig) ovanlig efterrätt. Brödpudding har jag aldrig smakat.

    SvaraRadera
  8. Nässelblom & choklad, brödpudding var väl vanligare förr, när man inte skulle slänga något, men i England lever den ännu som god efterrätt.

    SvaraRadera
  9. Jag blir väldigt hungrig av dina bilder i dag.
    Ha en skön helg
    Kramar Eva Agnes

    SvaraRadera
  10. O .. jag längtar tillbaks till jag var barn ... mamma gjorde världens godaste brödpudding..... Jag kan aldrig få den sådan ... vet faktiskt inte riktigt hur hon gjorde ,tyvärr ... får kanske prova Ditt recept... H adet gott..

    SvaraRadera
  11. Eva Agnes, gott och annorlunda är det,
    önskar dej en fin helg, kram.

    Eleonor, våra mammor gör alltid det goaste, men detta blev väldigt gott, lite spännande att testa nytt, ha en fin helg, kram.

    SvaraRadera
  12. Anonym1.2.08

    Har aldrig ätit..men brödpudding.. vanlig gör de på jobbet.. De som bor på hemmet.. vill ha det.. / åsa

    SvaraRadera
  13. Åsa, det är nog bekant för de äldre här, från sämre tider, i England är det vanligare.
    Man kan ju piffa upp med cognac och så :)

    SvaraRadera
  14. Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  15. Millis, det vill jag lova :)

    SvaraRadera
  16. Anonym1.2.08

    mmmm...cognac och bröd, det kan nog bli gott.

    SvaraRadera
  17. Annebelle, egentligen russinen som fått cognac-smaken, passar fint till farinsocker..

    SvaraRadera
  18. Mmmmmmmm, english breadpudding! I made some too last year. It tastes good but is bad for the figure. ;-)

    SvaraRadera
  19. Anonym2.2.08

    Yolanda Elizabet, you don't eat it every day :)

    SvaraRadera
  20. Vad gott, jag blev jättesugen! Jag brukar göra amerikansk brödpudding med bourbon men annars använder jag nästan alltid eau de vie till matlagning (t. o.m till tiramisu)

    SvaraRadera
  21. Anki, man tager vad man haver :)

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥