26 april 2007

Gör sima till Valborg

Gott även en varm sommardag i trädgården.
Ingen Valborg utan ett glas porlande sima.

32 kommentarer:

  1. Tack för receptet :-)

    SvaraRadera
  2. Anonym26.4.07

    Signelina, sima smakar nog toppen efter en ridtur ;)

    SvaraRadera
  3. Anonym26.4.07

    Låter spännande! Det får vi nog prova, passar säkert utmärkt i ett glas på bryggan.
    Kramis
    Fenja

    SvaraRadera
  4. Anonym26.4.07

    Fenja, självklart, på bryggan ;)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Anonym26.4.07

    Har jag aldrig hört talas om, men det låter spännande. Får se om jag vågar mig på ett försök.

    SvaraRadera
  6. Anonym26.4.07

    Det låter verkligen gott. Började nästan vattnas i munnen på mig då jag läste receptet.
    Det tänker jag prova och avsmaka till Valborg. Men varför ska man dricka det just till Valborg?

    SvaraRadera
  7. Anonym26.4.07

    Det lät gott! Eftersom jag inte har det som tradition kan jag ju lika gärna prova det efter helgen;)
    Ha en fin dag Hannele!

    SvaraRadera
  8. Anonym26.4.07

    Det där lät gott....det ska jag prova!!! Älskar allt med citron...har testat att göra en dricka som heter Barley Water, det är med korngryn, citron, vatten och socker...jättegott!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Purple, oerhört enkelt, lättare att göra än saft.

    Akson, säg det, gammal sed, varför har man
    sill & nubbe till midsommar? Man kan göra liknande dryck av rabarber och fläderblommor.

    Marie, sima är fin sommardryck med ;)

    Clara, det där med korngryn lät spännande, måste testa.

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att få besök av dig...

    Sima?! Det var längesedan... Det fick jag alltid i min barndom hos moster. Oh så gott det var! Mamma brukade också göra liknande men den var inte lika söt ;)

    Måste läsa mer i din blogg...Här fans ju en massa spännande!

    Kramar

    SvaraRadera
  11. Spennende. Det blir som en slags øl dette eller ?

    SvaraRadera
  12. Vad spännande, sima har jag faktiskt aldrig hört talas om. Fin bild ute i trädgården.

    SvaraRadera
  13. Anonym26.4.07

    Dubbelörnen, våra söner frågade efter sima, lika bra att göra det. Det där med sockermängd gör man lite som man själv vill ;)
    Kram

    Julie, mer som söt läsk, man kan minska på sockret, ha mer citron, men första gången ska man kanske följa receptet.

    Nässelblom & choklad, sima smakar bäst i trädgården ;)

    SvaraRadera
  14. Anonym26.4.07

    Godeftermiddag Hannele.
    Det där låter uppfriskande. Gör sådan saft men utan jäst och russin Ungefär likadant recept också läskande med is i en varm sommardag man kan hälla i sockerdricka också.

    SvaraRadera
  15. Anonym26.4.07

    Det låter uppfriskande! Kan tänka mig att det är gott en solig dag! =) Kram

    SvaraRadera
  16. Filifjonkan, med pyttelite jäst får man bubblor,
    behövs ingen sockerdricka då.

    Stina, smakar fint även en kylig Valborg ;)

    SvaraRadera
  17. intressant! Sima har jag aldrig hört talas om. jag minns bara russindrickan, och den gick ju ner så man kanske borde prova det här med.

    SvaraRadera
  18. Anonym26.4.07

    Ska jag nog prova.. men kanske inte i helgen.. vi ska ju till Göteborg..=) /åsa

    SvaraRadera
  19. Anonym26.4.07

    Tack för receptet! Det där lät riktigt gott och läskande! Ska pröva detta någon gång framöver!
    Barley Water, som Clara berättar om har jag också gjort ett par gånger, och det är gott... Men det här lät lite "lyxigare" eftersom det blir lite porlande...

    SvaraRadera
  20. Anonym26.4.07

    Det här ska jag testa.Spännande Älskar citroner.

    SvaraRadera
  21. Vilket spännande recept. Måste helt klart provas. tack.

    SvaraRadera
  22. Sericea, kanske ni kallade sima för russindricka?

    Åsa, du har hela sommaren på dej..

    Gerda-Thyra, sima blir också lite porlande av jästen.

    Carola, då kan du ju lägga i en extra citron.

    Jill, billigt, gott och nyttigt ;)

    SvaraRadera
  23. Anonym27.4.07

    Det låter spännande, jag viste inte ens att det fanns något som heter "Sima" än mindre har jag smakat. Allt gott!

    SvaraRadera
  24. På tal om spännande recept, vet du vilket datum du publicerade våfflorna med kastanjemjöl?

    SvaraRadera
  25. Anonym27.4.07

    Cleo, finska delikatesser kanske inte är kända
    bland den breda allmänheten ;)

    Viktoria, på Våffeldagen så klart, om du trycker på mitt namn här i svaret, kommer du dit.

    SvaraRadera
  26. Anonym27.4.07

    Oj, inte till valborg då, men iaf till sommaren :) Hur länge håller en flaska må tro?

    SvaraRadera
  27. Anonym27.4.07

    Lina, om en gammal flaska står med korken på i rumstempertur, kan den explorera.. En flaska håller väl ungefär en vecka, den jäser och blir väl alkohol..

    SvaraRadera
  28. Anonym27.4.07

    Oj, det var inte illa! Då får jag göra halva satser annars kommer mitt hem bli gult!

    Ska bli himlans skog att smaka iaf. Finnarna på jobbet blev nostalgiska när jag sa Sima till dem :)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  29. Anonym27.4.07

    Lina, det går alldeles utmärkt att göra en halv sats,
    eller bjud finnarna på jobbet ;)

    SvaraRadera
  30. Anonym30.4.07

    Jag var på hälsovecka en gång och då fick jag samma recept. Glad i hågen gjorde jag iordning drycken och glömde den i kylskåpet flera veckor. När jag skulle öppna flaskan så kom drycken ut ur den med en fart som en raket. Oj oj hela köket blev nerstänkt och drycken förföljde mig ända ut i hallen. Men den var jättegod. Tror du att flaskan exploderade för att jag haft den för länge i kylen?

    SvaraRadera
  31. Anonym30.4.07

    En trevlig Valborg -Önskar jag var där och fick se Kortegen!
    Längtar till Botan
    Här är bara 5 grader -men jag ska pröva ditt recept på dryck idag
    Kerstin i norr

    SvaraRadera
  32. Anonym30.4.07

    Nicoline, det var ju tråkigt, det har hänt mej en gång, att flaskan explorerade. Har man en gammal flaska, ska man öppna den långsamt, helst ute... En eller två veckor kan man förvara sima.

    Kerstin, min mor fyller 75 år, när forumisterna ska träffas, alltid fel datum.. Det är lite speciellt med Valborg i Göteborg.

    SvaraRadera

tack för din kommentar ♥