Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

2 januari 2016

baka bröd på överblivna dadlar

Hilmer bakar gott bröd av julens överblivna dadlar och "gammal" mjölk.
Hilma tyckte brödet blev jättegott.
Överblivna dadlar, nötter, russin, fikon kan läggas i smält choklad.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Men dadlarna håller sig rätt länge. Jag har mina i kylen.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, helt ok om du äter upp dem :)

Gunnel sa...

Det finns en hel del överblivet från julen, så det är en fördel om man kan blanda det i nåt, som du gjort. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Hannele på Hisingen sa...

Gunnel, önskar dej detsamma!

Anonym sa...

Ta ur kärnan ut dadeln, stoppa i en salt mandel, linda serranoskinka runt det hela och njut!!!
God fortsättning på ett nytt år!

Hannele på Hisingen sa...

Lena i Wales, låter gott och enkelt! Ifall man har serranoskinka hemma...

Jael sa...

Jag har också användt dadel i bröd,samt dadelsirap.

Hannele på Hisingen sa...

Jael, dadelsirapen gav jag till sonen...

Anna/notonmusic sa...

Dadlar kommer inte över min tröskel, blä. Men annan torr och trist gammal torkad frukt kanske kan få bada i smält choklad och få nytt liv?!?

Hanneles bokparadis sa...

Anna, bi äter kräm av torkad frukt till risgrynsgröt.

Helga sa...

Vilka bra idéer du bjuder på !!!

znogge sa...

Man kan blanda choklad med det mesta och det blir verkligen gott! Dadlar är jag inte så förtjust i så några sådana blev det inte i år. M

Hanneles bokparadis sa...

Helga, man ska ju inte slänga fin mat.

Znogge, man tar det man tycker om ♥

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Mat vill jag gärna inte slänga, det gäller bara att komma på vad man skall göra med resterna.
Brödet ser gott ut.
God fortsättning på 2016!
Birgitta

Hannele på Hisingen sa...

Birgitta, eller köpa mindre mat... idag bakade jag gott kornbröd.