Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

14 april 2014

Spänning för billig peng

Mina litteraturvetenskapsstudier har tydligen inte gett så djupt intryck på mej, för jag blev alldeles exalterad, när jag hittade Enid Blytons Fem-böcker, alla utom en. Lagom med spänning och inte så mycket sex och våld.

12 kommentarer:

ulla laiho sa...

Är benägen att hålla med!

Hanneles bokparadis sa...

Ulla Laiho, livet behöver inte vara så komplicerat :)

Klimakteriehäxan sa...

:-D

♥ Hannele sa...

Klimakteriehäxan, man får anpassa sin läsning efter behov...

Cicki sa...

Vilka läsminnen de böckerna ger. Jag minns fortfarande hur mitt första skolbibliotek såg ut. ....:-)

Hanneles bokparadis sa...

Cicki, härligt:)

Ruben sa...

Samlar du på Fem-böcker?
/Ruben

♥ mormor Hanneles bokparadis sa...

Ruben, började samla förra året,
men jag har nog alla nu :)

znogge sa...

Själv är jag mycket nöjd med att ha alla Lotta-böckerna i min ägo. Har noterat att det dessutom finns ett Ester Ringnér Lundgren-sällskap! Så vissa böcker är inte att förakta :-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, va kul!

achris sa...

När du har alla femböcker, skulle du kunna samla på föregångarna, serien "Mysteriet med...". De var mycket bättre (men samtidigt kanske fördomsfullare). Där hade man inte lika långvariga picnicar :-). En titel var "Mysteriet med den försvunne prinsen", minns jag. Huvudpersonen, Fatty, var som Kalle Blomkvist men förklädde sej ofta, precis som Sherlock Holmes. Vad de andra barnen hette, minns jag inte just nu. Kanske hette en Timothy? En hund fanns också med.

♥ Hanneles bokparadis sa...

achris, jag har även Mysteriet-böckerna... tänkte inte köpa, men lätt att hitta på loppis :)