Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

11 januari 2014

mini katastrof

Jag är inte speciellt förtjust i italiensk mat, varken pasta eller pizza, inte ens tìramisù, fast jag äter det. Ibland har jag köpt färdiga efterrätter. Tänkte testa mascarpone, men jag visste inte att det bara är 40% kvarg, ostmassa, tittade bara på bilden. Klart vi åt det, tillsammans med bär. Alltid lär man sig något (berätta inte detta för Tomas Tengby, som skrivit italiensk kokbok).

8 kommentarer:

znogge sa...

Jag har ätit färdiggjord tiramisu i Sverige och den smakade helt ok. Förra våren var jag i Rom och åt tiramisu på lilla restaurangen på bakgatan. Det handlar om en helt annan efterrätt! Det allra godaste jag någonsin ätit!

Inga M sa...

Var det gott?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, så är det ofta, stämningen på landet gör också stor skillnad.

Inga M, mascarpone smakar som tjockt grädde.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele. Ja det är inte lätt att veta vad det innehåller allting i de små fina askarna heller man får pröva sig fram men det ser ju rätt gott ut. Kul att du fick mycket julklappar,,,

♥ Hannele sa...

Filifjonkan, jo, jag har varit snäll :)
Och kul att lära sich och testa lite nytt.

ulla laiho sa...

Kvarg är inget jag äter naturellt. Däremot använder jag det i bröd när jag bakar - vilket jag gör så sällan som möjligt.

Klimakteriehäxan sa...

Jag gjorde dessert med mascarpone så sent som i söndags - Anna Bergenströms limoncellomousse. Supergott, går hem i alla läger!

Hannele sa...

Ulla Laiho, kvarg med bär är gott.

Klimakteriehäxan, italienska efterrätter är inte riktigt mina favoriter, gillar svenska gammaldags bärkompotter...