Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 oktober 2012

Heja Zlatan

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av Zlatan Ibrahimovic har blivit nominerad till Augustpriset 2012 som årets svenska fackbok. Han har inspirerat många och fått även flera som aldrig läser böcker till bokaffären. Juryns motivering: En känslig och sträv skildring som tar med läsaren från läktaren ned på planen och runt i Zlatans värld. Varsamt och bestämt visas en både oborstad och putsad vardag då dörrar öppnas till såväl kök i Rosengård som omklädningsrum i Milano. En till synes oretuscherad rundtur som även lockar den som inte så ofta vandrar på litterära vägar. Träffsäkert berättande som ger ett bestående avtryck.

10 kommentarer:

Merja sa...

Jag har läst den, trots total ointresse av fotboll. Tyckte boken var väldigt bra. Båda barnen har också läst den och sambon ska.
Lite kul är det förstås att lilla Lindesberg tas upp;)
Ha det gott!

Znogge sa...

Boken är klart läsvärd så jag är nöjd med nomineringen!

Gela sa...

Jag är glad att den nomineras. Har ju fått en fotbollsgrabb själv och stora idolen är ju Zlatan. Är en väldigt tänkvärld bok om en tänkvärld man. Jag ser på honom med helt andra ögon efter att ha läst boken. Eller jag håller på och läser den. Rekommenderas glad att den är nominerad. Förstår hans kommentarer på ett helt annat sätt om ex pressen efter att ha läst boken annars skulle jag ej alls förstå... och jag är ingen fotbollsfantast av stora mått. Men boken är värld att läsas av många kanske för att få en större förståelse av en annan del av vår värld, där inte allt är så lätt som barn. Bra att du skrev om boken/Gela

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Merja, där ser du, Zlatan får många att läsa böcker.

♥ tant Hannele sa...

Znogge, kul med något annorlunda.

Gela, fotboll är inte direkt min grej heller, men aldrig fel att vidga sina vyer lite.

Tuula sa...

Jeg så samme boka igår på posten (hvor de selger noen pocket bøker også). Jeg kjøpte ikke men nå ble jeg interessert.

Jeg tror jeg så Zlatan på Skavlan en gang hvor han fortalte om barndommen og livet.

Bondjantan sa...

Själv har jag lyssnat på den! Bra och lättlyssnad ;-)

Inga M sa...

Hmm jag har läst den och är inte så imponerad. Tyckte att boken gav bilden av en ganska dryg och självgod person. Som att när man kommer från Rosengård så kan man tillåta sig nästan vad som helst.

Men den har fört det goda med sig att barn och ungdomar som inte annars läser böcker ändå har gett sig på den här.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Tuula, en färgstarl person, som hade en tuff uppväxt.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Bondjäntan, allt behöver inte vara svårlyssnat..

Inga M, kanske svårt att bli bäst om man bara är lagom. Roligt att Zlatan har fått så många icke-bokläsande personer att gå till biblioteket.