Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 augusti 2012

Vill inte ha massa onödigt papper

Jag köper min rökta makrill för 37 kr i den stora affären och säger till expediten att plastpåse räcker, jag vill inte ha en hel meter papper också. Då säger den unga kvinnan att så kan dom inte göra. Varför? Hon säger till mej som har självscannat typ tio år: "Då skulle kunderna stoppa andra varor i plastpåsen!" Förmodligen ser jag ut som en potentiell tjuv... eller?

15 kommentarer:

Znogge sa...

Oj då! Så det är tecknet på en stortjuv ;-) Ja, ja...

Ruben sa...

Nej, inte ser du ut som en TJUV, Hannele - men med hisingsbor kan man ju aldrig veta säkert ... (tror jag). ;-)

Ha det gott - feskegott!
/Ruben

Södergatan sa...

Vad löjligt!Speciellt när man scannar själv.Självscanningen bygger väl på någon sorts förtroende eller hur?Fast folk gör ju de mest konstiga saker så man kan förstå att de måste ha vissa regler i butikerna.

♥ Hannele sa...

Znooge, nu vet vi det :)

Ruben, så uttryckte sid den unga expediten...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Södergatan, regler och regler... Vad skulle man vilja stoppa i en ihoptejpad kladdig fiskpåse...??

Klimakteriehäxan sa...

Jag brukar undanbe mig en massa småpåsar i butiker, med hänvisning till att det är bättre att spara på papper/plast. Det brukar dom acceptera utan diskussion. Fast jag är noga med att stoppa på mig kvittot ... för alla eventualiteters skull!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Klimakteriehäxan, samma här, men när jag på delikatessdisken ber personalen stoppa flera saker i EN och samma påse, växer kön bakom mej... för det är en så ovanlig åtgärd dom försöker göra.

Södergatan sa...

Jag har en vän som tycker att när vi har betalat våra varor i kassan, så skall vi stå kvar och plocka bort alla onödiga förpackningar,lämna dom där ,och sedan lämna butiken.

♥ Hannele sa...

Södergatan, mycket bra idé!

Södergatan sa...

Skall vi starta en rörelse i hela Sverige kanske?För herrejösses vad mycket plast och förpackningar det blir till återvinningen!!!!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Södergatan, det borde vi verkligen, jag springer/cyklar till återvinningen varje vecka....

Inga M sa...

Vilket slöseri!

♥ Hannele sa...

Inga M, det är så dumt...

helga sa...

Hm... fånigt!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Helga, superfånigt :(