Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

7 maj 2012

Rabarberkräm

Kaka kan man inte äta jämnt, kräm är också gott.
Tidig azalea blommar redan, rabarber är från affären.

14 kommentarer:

Merja sa...

Vilken fin och färgglad tidigblommande vårbuske...samma som din väska;)
Här har rabarbern kommit upp ca.1dm. Blir nog en lite paj till helgen. Fika måste man ha när man jobbar:)
Ha det gott!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Merja, klart att trädgårdsfika är viktigt :)

Jenny sa...

Rabarbern har inte kommit så långt här än så jag kan göra något mer än att titta på den ;) Men jag längtar efter rabarbersaft. Angående myrorna i förra inlägget, är de inte fruktansvärt jobbiga??? Den där varianten som anfaller och bits, jag tycker INTE om dem.

Ha en bra dag,
Jenny

♥ Hannele sa...

Jenny, jag fuskade och köpte rabarber i affären, blev så sugen. Jag vill inte att dessa stora myror biter vare mej eller barnbarnen, annars besväras jag inte av småkryp.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele Jaha jag såg på mina rabarber de är upp 3 cm i skaften mean får vänta lite till här minnan årets första rabarberkräm kan ätas men det är så friskt och gott gott till vaniljglass med... Azalean din är så vacker de blommar för fullt nu härlig tid är det

♥ Hannele på Hisingen sa...

Filifjonkan, vi kunde inte vänta längre, båda älskar vi rabarberkräm, gärna med farinsocker och russin :)

Södergatan sa...

Rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt,det är mums! Det har jag gjort av egna rabarber i helgen,vi tycker inte att kräm är lika gott.

♥ Hannele sa...

Södergatan, rabarberpaj med vaniljsås fick vi på min födelsedag nyligen :)

Znogge sa...

Rabarber är väldigt, väldigt gott! I alla former...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, precis, saft har jag inte gjort,
men dricker gärna andras :)

L.I. sa...

Hej Hannele!
Dina inlägg väcker barndomsminnen hos mig vilket är underbart! Min mamma gör kräm av det mesta tror jag. Med andra ord är det en del av min uppväxt. :-) Hon brukade även göra sima när jag var liten. Det har jag inte druckit sen dess om jag inte minns fel. Jag tror jag ska följa ditt exempel och köpa mig lite rabarber, både till kräm och en kaka/paj. Sen ska jag höra med min mamma om hon inte har kvar sitt sima-recept någonstans. Ha en fortsatt underbar dag! /Leila

♥ Hannele sa...

Leila, mina barn är inte så förtjusta i kräm, men som tur så uppskattar maken när jag tömmer syltburkar, städar i frysen, plockar i trädgården... Det är så gott! Jag har lagt ut sima-recept här tidigare, sök här.
I år gjorde sonen egen sima :)

Annika Christensen sa...

Mums mums vad gott...
Skall jag nog göra imorgon dag.
Tack för alla hälsningar du piggar upp mig med dina kommentarer.
kram
Annika

♥ Hannele på Hisingen sa...

Annika Christensen, du gör mej också glad :)
Kram