Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

4 maj 2011

Min första sommar i Sverige

Det smakade ljuvligt med sötlimpa, O'boy och messmör till frukost efter uppväxt med surbröd och filmjölk. Men jag har inte upprepat denna diet på 40 år. Mina barn har roligt, för mitt uttal mellan O'boy och oboe är ganska otydligt. Jag säger att sonen spelar O'boy..

6 kommentarer:

Znogge sa...

Stryk messmöret och vi är överens! O'boy är delikat!

Hannele på Hisingen sa...

Znogge, har inte druckit O'boy sedan 1971, men messmör blir jag sugen på ibland..

Helga sa...

Jag gillar messmör men inte oboy eller söt limpa... Min farmor var norska så vi åt en hel del getmesost också...

Hanneles bokparadis sa...

Helga, getmesost är inte riktigt min favorit, men messmör köper jag ibland fortfarande.

Helga sa...

Svar; jag använder 30, 40, 60 och ytterst sällan 90 allt beroende på smutsighetsgrad och material...

Hannele sa...

Helga, sonen säger att allt ska tåla hög temperatur, jag tror inte riktigt på honom..