Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
7 maj 2009
Politisk fisk
Så mycket man ska hålla reda på. Får man äta ål.. så sällan jag köper ål, så jag har inte läst artiklarna i tidningen. Färsk rökt makrill är det bästa jag vet. När jag tjôtat med fiskbilen om nyttiga fetter och omega-3, frågade jag inte, varifrån ålen kom, köpte bara en smakbit, hemligt kilopris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
19 kommentarer:
Bökigt mycket att hålla reda på nu. Man ska inte äta frukt heller nu tydligen enl. vissa forskare. Barnmaten är heller inte bra...
Helga, hihi, visst var det tokigt att jämföra frukt med godis... Barnmat köpte jag aldrig, förstod inte, varför man ska köpa dyr kokt potatis på burk. Man ska hålla reda på datum, priser, länder, innehåll..
All fisk är god tycker jag!
Mmmm...så gott med rökt fisk!
Znogge, för att inte tala om skaldjur :)
Merja, eller hur, men varför är rökt sik så salt?
Hisingen är bara Sveriges fjärde största ö, inte så imponerande! ;-) /Ruben
åhh så gott blir sugen på rökt fisk jag med nu..Nyrökt böckling på n knäckebrödssmögås åhh så gott Ål är jag inte så förtjust i men makrillen den går ner oj oj..en ljus sommarkväll på trappen en knäckemacka igen bara du och myggorna och mackan det är en liten bit lycka det.
Hej Hannele!
Nyrökt makrill är oxå min favorit.
Att röka makrillen själv, kan man i en ABU-rök, en liten rektangulär plåtlåda, som man kan ha ute på balkongen om man så vill, ingen lukt.
Må gott, önskar Irene
det ser lækkert ud!
ogs´å de billeder neden under er meget stemningsfyldte!
kh fra Danmark, sarah sofia
Ruben, Hisingen är inte störst,
men naggande god :)
Filifjonkan, makrillen ska vara alldeles färsk och då är den god, finns väl bara på Västkusten, majonäs och knäckemacka, mums.
Irene, nyrökt makrill är en delikatess, min dotter har rökt själv. Ha en bra dag.
Sarah Sofia, trädgården är fin nu. Makrill är väldigt gott och massa nyttiga fetter, ha en bra dag, kram.
Färsk makrill är något av det godaste som finns! Stekas med mycket smör. Har lite svårare för ål men en så liten bit är precis lagom.
Ingrid E, färsk makrill köper vi ibland, men
rökt makrill mumsar jag i mej hela året.
Nä... det är inte lätt hålla reda på "rätt och fel".
Men när jag läste ditt inlägg hade jag just varit inne på Tina Ahlins "blogg" (var nyfiken!;-)...)& sett en liten "rätt & fel-fisk- lista" där. Kanske kan vara till lite vägledning för oss...;-)
http://www.hemmakanalen.se/1.923500?entryId=16991
NinaH, tack för den fina länken,
som tur är gillar jag även fiskbullar ;)
Sådana diskutsjoner slipper jag.
Jag äter inte ål. Makrillen fiskar jag själv, men lagar inte till den. Men många gillar den rökt.
Ha de gott.
Synne.
Ålen är en av de fiskar man ska undvika pga att de har minskat med 99%. Makrill kan vara okej. WWF har en guide man kan ladda ner på www.wwf.se Mkt fiffig.
Ål är jag inte så förtjust i men rökt makrill är ju smaskens!
Trevlig helg!
Åh...makrill...det är fisk det.
Gott som bara den.:-) Kramis
Synne, det är mycket att tänka på med all mat man köper, man får fundera lite extra även är man köper andra saker.
Crimson Anna, i Göteborg är det många som odlar ål.
Tack för länken.
Gerda-Thyra, färsk rökt makrill är så gott.
Stina, har ni makrill även i Norrland,
kram.
Skicka en kommentar