Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

22 maj 2009

Annan konst

Konstmuseet har en spännande utställning om en förbisedd konstvärld som skapats av självlärda konstnärer. Poetiska och egensinniga verk av sjuksköterskor, skogsarbetare, städerskor, tjänstemän, tandläkare, poliser, pensionärer och arbetslösa. Ett vardagligt skapande som hela tiden pågår runt omkring oss - men sällan uppmärksammas.

19 kommentarer:

Ingrid E sa...

Ja det verkar spännande. Dessa självlärda gör väldigt mycket fint.
Med tanke på Konsthögskolan här i Stockholm och deras totalhavererade sk konst (våld mot vårdpersonal, nerkladdande av t-banetåg) undrar man ju om konstskolor verkligen behövs.

Hanneles paradis sa...

Ingrid, jättespännande, det finns så mycket duktigt folk, som aldrig kommer in i de fina salongerna. Kul att de får lite uppmärksamhet, istället för det där, som du talar om.

Znogge sa...

Vilket trevligt initiativ! Det finns otroligt måna kreativa människor som skapar både det ena och det andra!

Hanneles paradis sa...

Znogge, väldigt sevärd utställning.

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Tack för tipset.

Min man håller på att göra Göteborg känt i Tyskland och vi håller på att utforska stan och dess möjligheter. Hans blogg heter Göteborg Tag für TagMå gott, önskar Irene

Hanneles paradis sa...

Irene, så trevlig idé, ha en fin helg.

Monica/Moa sa...

Men så spännande det låter skulle gärna åka dit.. så tack för tipset.. kramiz

Anja sa...

Helt underbar idé!/Anja

Hanneles paradis sa...

Monica, har du en chans, se på utställningen,
kram.

Anja, eller hur, finns mycket fint utanför konstskolor.

AnnA sa...

God morgon Hannele!
Jag gick på konstskola på 80-talet, och det är klart att vi experimenterade och hade oss, men jag kan ju också tycka att en del konstexperiment går över gränsen - att förstöra saker, som den där t-banevagnen, eller psykinläggningen...
Konst föds inte bara på de konstnärliga instituten, utan den flödar ute i samhället -det finns oerhört många sk "vanliga människor" som är stora konstnärer, och verkligen har det inom sig att skapa...
Trevlig helg på dig!
Hälsn
AnnA

Hanneles paradis sa...

AnnA, intressant. Visst lär man sej mer när man läser saker och ting. Jo, det finns många konstnärer lite överallt, kul att de får chans att visa sina alster. Många ville nästan inte vara med,
de tyckte inte det är nåt fint, som de gjorde..

Daniel sa...

Sexigt!

mormor Hannele sa...

Daniel, en del ;)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Låter som en jätteintressant utställning, bra att de uppmärksammar att konst är något alla kan göra.
Apropå barnarbete så hade jag en treåring på besök som hittade den lilla sopen och blev jätteglad över att få gå och sopa! Dubbel glädje alltså, fram för barnarbete! :-)

mormor Hannele sa...

Karin, verkligen fin utställning, med varierande arbeten. Många otroligt duktiga människor, som inte ser sej själva som konstnärer. Det du berättar om barnarbete, bådar ju gott ;)

Inga M sa...

Jättefin utställning som vi besökte på väg ner till Tyskland. Vi log glatt hela vägen runt utställningen. Det är inte så ofta. Jag antar att den är slut nu och att draken Fraxe kommer tillbaka hit till Sillerud, till Gerds kafé.

Hanneles paradis sa...

Inga M, eller hur, så mycket spännande saker folk hade gjort, sista veckan kvar, kul att ni får draken Fraxe dit, den är fin.

Gärdsmygen sa...

Såg du plastgalgarna? Gillar gillar:)

Hanneles paradis sa...

Gärdsmygen, galgarna var fina, kamel av ölburkar också.