Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 mars 2009

Lunch med maken

Banken hade gjort fel, vi fick åka ett öppet kontor. Ett av dessa märkliga bankkontor utan kontanter. Minns ni posten, som inte kunde skicka paket? Man fick köpa frimärken någon annanstans. Banken fick bådas vår namnteckning, nu kan vi sitta hemma vid datorn igen och betala räkningar och annat. Vi hann med en snabb lunch tillsammans. På Hisingen så klart, nära vattnet på Lindholmen, Oishii Sushibar, gott.

23 kommentarer:

Eva Linnea/Häxor o Änglar sa...

Det ser smarrigt ut!
Kram EL

Hemma på Landet sa...

Ja, en promenad ja. Det hade varit kul. Men hur ska det gå till om vi ska vara tysta? Vi kommer ju ligga knipandes på marken efter ett tag.:-) Kram

Hanneles paradis sa...

Eva Linnea, jag älskar sushi med misosoppa och grönt te :)

Stina, precis det jag misstänkte, kram.

Yaelian sa...

Jag älskar också sushi! När jag bodde i Miami fanns där en kinesisk buffet restaurang där man kunde ätä så mycket sushi man orkade för 6.99 $.

mormor Hannele sa...

Yaelian, sushi med alla rätta tillbehör är gott, jag är inte så stor i maten, så jag valde den minsta ;)

Annika Christensen sa...

Smasken inget som min man äter så jag får äta sådant själv.
Eller med dig...
Annika

Hanneles paradis sa...

Annika, så var det här också förr i tiden, jag åt mest med dottern, men maken har lärt sej :)
Vi får äta sushi nån gång, kram.

Ronja sa...

ooh , gott det ser ut... :)

Merja sa...

Suschi har jag bara smakat en gång...ingen höjdare;) Men det kanske är nått man får lära sig att gilla. Smaken alltså...om du förstår hur jag menar.
Dåligt med vår tecken här. Det ligger på ett ganska tjockt lager med snö fortfarande. Ha det

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele. Oj då bankkrångel sa du.Tur du fick ordning på det Enklast sköta från datan.Så det blev lunch också mysigt det låter men jag är ingen älskare av Sushimat. Vet att många tycker det är väldigt gott jag hör väl till de konstiga därom fniss Men ok den ser snygg ut att titta på.skrattar. Ha det så bra idag.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Hannele. Oj då bankkrångel sa du.Tur du fick ordning på det Enklast sköta från datan.Så det blev lunch också mysigt det låter men jag är ingen älskare av Sushimat. Vet att många tycker det är väldigt gott jag hör väl till de konstiga därom fniss Men ok den ser snygg ut att titta på.skrattar. Ha det så bra idag.

Hanneles paradis sa...

Ronja, visst är det gott.

Merja, smaken ändras ju lite med åren, man ska aldrig bedöma en ny maträtt efter en gång :)

Filifjonkan, jo, man måste ha ordning på sina papper, så man kan sköta bankärenden hemifrån, det finns ju inte så många bankkontor heller och hur roligt är det att köa en timme. min första sushi kanske inte var någon himmelsk upplevelse, men det är väldigt gott. Ha en bra dag.

Anonym sa...

Jag gillar också sushi... men inte den där med omelett på.

Bra att ni fick ordning på bankproblemet. Lustigt det där med kontantlösa bankkontor - det är så man får lust att gapskratta faktiskt!

mormor Hannele sa...

Helga, rådgivning ska de ge, eller nåt. Jag har EN räkning, som måste betalas på bank, för jag ska ha massa stämplar på. Stod länge i kö, som tur var, så var jag kund och kunde betala med pengarna på mitt konto. Min räkning på 240 kronor skulle ha kostat 140 kr i avgift, om jag inte varit kund på banken!

Växthusmadam sa...

Det där med sushi har jag inte lärt mig än.....
Hoppas att det är ok att jag lagt till dig i min blogglista?!
Växthusmadam

Znogge sa...

Kontantlöst kontor har vi också. Jag som trodde banken sysslade med pengar... Skönt i alla fall att ni fick ordning på torpet!

Anonym sa...

Läskande bild,fisk är gott.

Hannelen paratiisi sa...

Växthusmadam, jag är bara mallig om du länkar. Sushi kanske inte är så märkvärdigt första gången, men den vinner i längden.

Znogge, visst är det märkliga tider, men nu fick vi träffa
en levande person, som rättade till allting.

Carina, fisk och skaldjur i alla former är mums.

annette sa...

Sushi bara älskar jag, men det tog ett par ggr för att jag skulle tycka omdet, förr undrade man vad banken gjorde efter kl15.00, nu undrar jag vad dom gör utan pengar;)
Ha det gott!
annette

Spessartin sa...

Vad gott med sushi, det var längesen jag åt det nu, det är nog läge snart tror jag =)

Hanneles paradis sa...

Annette, precis, man får nya rätter en andra chans. Visst är det lustigt med banker utan pengar :)

Spessartin, sushi får man unna sej ibland.

Canis Lupus sa...

En av den bästa mat som finns helt klart.

Hanneles paradis sa...

Canis Lupus, eller hur :)