Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 januari 2008

Amundön

Amundön i Brottkärr är välbesökt både sommar och vinter, det tar en timme runt och man kan välja att gå både medurs och moturs.Man kan välja stig eller strandpromenad.Naturen är varierande med skog, mossa, klippor, strand och hav.Det finns lätta stigar att följa, solen går ner ganska tidigt.Kanske tappade vi bort stigen här, gör inte så mycket.Det är väldigt vackert och fint även på vintern. Ingen utnyttjade badtrappan denna vinterdag.Klart det finns även nakenbad för de som vill.Vilken badplats som är bäst på sommaren, vet jag inte.Badplatser finns det många, lättast att fota på vintern.

14 kommentarer:

Nicoline på Fädernegården sa...

Så härligt det ser ut med havet. Jag tycker om när det blåser, då kan man andas ordentligt.

Hannele sa...

Nicoline, vi alla i vår familj tycker om blåsten, sönerna vindsurfar ibland även på vintern. Man tänker inte ofta, hur vackra badplatserna är även på vintern.

Karin A sa...

Vackra Göteborgsbilder! Trevlig helg!

Hannele sa...

Karin A, man kan besöka badstränder även på vintern, ha en fin helg i stormen.

Eleonora sa...

Vilka fina bilder du tagit. Den där sonen surfar är helt underbar. Hoppas du får en skön och bra lördag. Tack för din titt-in hos mig. Kram från din nya vän

Strumpstickan sa...

Härliga promenadbilder:)

Ingrid E sa...

Amundön, det var länge sedan! Du får dit i sommar o visa skillnaden mellan folktom och badfull strand.
Tur att vindarna inte var så hårda denna gång. Visstär det läckert när havet blåser upp, speciellt om man kan titta på det innefrån!

Hannele sa...

Eleonora, tackar, en väldigt fin plats även på vintern, surfande söner är inte helr lätt att fota, men jag börjar lära mej, ha en fin helg.

Strumpstickan, tack, det var väldigt fint där.

Ingrid E, det var längesedan för mej med, tror du att man blir populär, om man fotar på en full badstrand :)

Ingrid E sa...

Det beror nog på hur du fotograferar. Översiktsbilder borde väl vara OK?

Hannele sa...

Ingrid E, vi får se :)

sericea sa...

Amundön är himla fint. det är en bra cyekelväg längs med havet ner mot billdal och gamla säröbanan. göteborg är alltid vackert!

Hannele sa...

Sericea, har inte testat med cykeln, ännu..

Filifjonkan 1 sa...

Härliga ställen du varit på och visar oss,,,just när det är vinter eller höst ser man ju stranden som bäst inget folk i vägen att promenera på en höstlig blåsig men solig strand det är ju liten bit av lycka och att lyssna på vad havet talar om...det har sett mycket det.

Hannele sa...

Filifjonkan, visst är det härligt, man behöver inte alls vänta på sommaren för att kunna njuta av stränderna, faktikst nästan bättre nu utan massa folk :)