Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 november 2007

Livet utan TV

Nu har det gått 2 månader sedan man la ner det analoga TV-nätet på Hisingen, vi har inte saknat det, utom en gång, när Gunnel skulle besöka en engelsk trädgård, blev jag lite olycklig, ringde till mamma att hon skulle spela in, men jag har ännu inte tittat på det. Som det ser ut nu, blir det ingen TV till jul heller, fast jag vet inte, hur det ska gå utan att kunna se när Åbo påbjuder julefrid, min viktigaste jultradition, jag får väl läsa den själv. Och på Nobeldagen kan jag inte skåla med kungen och Doris Lessing.

Köpfridagen
Buy Nothing Day - på en lönelördag, en månad före jul är inte uppfunnen av heltisdarbetande småbarnsföräldrar. Lika lite som bilfri city och annat, som ungdomar i stan kan unna sej. Jag har släpat många matkassar i bussen.
En total köpfri dag borde vi alla ha åtminstone på julafton.

11 kommentarer:

Ingrid E sa...

Förstår att det blir lite svårare at leva TV-fritt till jul för då kommer många bra program och så är mycket tradition. Du får gå ut live istället.

Filifjonkan sa...

Godlördag på dig Hannele tack för lånet av jultidningen men har du ingen tv nu otroligt att ni klarar det fast ja man ser då inte mycket på den det är som du skrev nobelfesten kanske en rapport på kvällen och Gunnels program förstås någon natt "så fungerar det" faktiskt ett intressant program Ett av de ytterst få.Ja julen kan ju vara något att se tolvslaget på Skansen tx och Tennyssons nyårsdikt Ja det är inte mycket man ser .

Hannele sa...

Ingrid E, barnen har inte hängt mycket framför TV:n på julen, inte ens Kalle Anka, det är jag som tvingat dem se på Julefriden i Åbo ;)

Filijonkan, det komer nog gå bra, när jag sett på tidningen, har det inte varit så många program jag velat se, med vårt beslut är inte evigt, men just nu trivs vi väldigt bra utan tv.

Anonym sa...

Å, vad trist. Jag tittar på tv genom datorn. Det mesta läggs ur där så det är prefekt.

Men det är klart att det inte aär samma känsla som teve....

Hannele sa...

Maria, ingenting är trist här på Hisingen, vi har inga planer på att skaffa tv nu, konstigt nog har vi inte hunnit sakna tv, utom bara någon enstaka gång.

dentatuerademamman.com sa...

Vi skulle inte kunna vara tv fria, min man är en tvoman och jag är av den kvällströtta sorten som bara orkar ligga som en hösäck på soffan och låta mig roas.
Fast du kan se på tv i datorn, jag brukar kolla på bra UR program genom datorn.

Hannele sa...

Den tatuerade mamman, man ska bara göra det som känns rätt för en själv, jag har haft mina intensiva tv-perioder också, men just nu känns detta rätt och sköt, för oss båda.

akson sa...

Nu har jag varit utan TV denna månaden. Men hemma i hufvudstaden har vi TV. Det är skönt kunna välja bort TV'n ibland men inte alltför ofta dock. Vill gärna se Nobelmiddgen och prisutdelningen.

Hannele sa...

Akson, jag har sett Nobelmiddgen alla år, nu har inte våra barn tv heller, vi får se hur det blir, en del av vännerna lever också utan tv nu.

Nina på Johangården sa...

Jag har femtioelva kanaler på tvn men ser knappt på något ändå... somnar ju bara om jag ska sitta där och glo.

Hannele sa...

Nina, du kan låna två av kanalerna till mej :)