Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

18 december 2006

Snowflakes

Får vi ingen riktig snö, får vi fixa snöflingor själva.
Årets julkort fick också snöflingor på framsidan.

Recycling
Det tar emot att fylla sopsäcken med alla vackra papper, lite sport att hitta något annat att vira runt paketen eller få de begagnade pappren från förra julen att räcka. Reklambilder går att återanvända till adresskort.

11 kommentarer:

Anna sa...

Hej du. Hur får du till dom där flingorna? blir lite sugen på att prova. Anna

Hannele sa...

Anna, jag viker pappret och klipper, med lite för stor sax och för tjockt papper. Om du söker på internet, ex "Snowflakes paper" så hittar du nog tips och bilder. Jag klipper efter eget huvud. Gammal konst, min mammma har klippt jättefina av smörpapper.

Anonym sa...

Vad kul att du kommer ihåg detta pappersklipperi vi klippte tårtpapper med och små dukar o lite gubbar på rad. Ja någon snö får vi inte hörde jag nyss på morgontv.Synd stämningen uteblir en aning faktiskt då. Julbrödet var fint så snyggt. Min mormor bakade en krans som man hade ljusen i på bordet,,kul grej det med men detta är ju till doppet i grytan,,

Lis sa...

Schneit es bei euch auch noch nicht? Hier ist noch alles grün und es ist immer noch viel zu warm.
Ich möchte weisse Weihnachten!!!!

Hannele sa...

Filijonkan, visst är det kul med det gamla pappersklipperi. Idag är ju i alla fall frost och allting är vitt.

Lis, es schneit nicht, aber heute es ist weiß und frostig.

jill sa...

jag vill också kunna. Verkar msyigt att pyssla och blir så fint. Vill också...

Julie sa...

Å så fine snøflingor. Så rett det er at skapa julestemningen selv. Vi fikk utrolig nok snø igår. Det kom endel, men det blir vist varmt utover veckan igjen så den kanskje forvinner, tyværr.

marie sa...

Det är bra att återanvända. På den tiden jag hade DN i brevlådan varje dag så använde jag den som presentpapper ibland! Och etiketter kan man göra av allt möjligt.

Hannele sa...

Jill, enkelt faktiskt, och man bestämmer själv, hur det ska se ut.

Julie, lite vitt av fros har vi idag :)

Marie, tidningspapper har jag också använt, gjort till och med kuvert av det.

Bloggblad sa...

Såna kan jag faktiskt klippa! När jag gjorde det med skolungarna (på den tiden jag hade klass) fick jag rena nojjan - klippte mest av allihop...

lis: Heute hat's gerade angefangen... Herrlich! Aber hier an (bei?) der Küste kriegen wir selten viel Schnee.

Hannele sa...

Bloggblad, visst är det kul att klippa,
origami är också roligt.