Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

9 november 2006

Mobbade blommor

Vissa_blommor anses inte vara riktigt "fina", men det är bara struntprat.
Det finns inga tråkiga växter, bara tråkiga trädgårdsmästare.
I min trädgård ratar vi ingen - inga färger heller - alla är välkomna.

9 kommentarer:

Lilla B sa...

Håller fullständigt med! Tagetes är lättodlade, blomglada och håller undan nematoderi jorden. Som ett Blomsterkinderägg: tre ba saker i en endaste blomma.

Hannele sa...

Lilla B, den var fin, ska försöka komma ihåg :)

cleo sa...

Oj, nu känner jag mig som en elak mobbare... Jag som brukar rynka på näsan åt både tagetes och begonia. Men i somras upptäckte jag hur fint det är att ta själva blommorna på begonia och dekorera med. Kanonfint! Är det inte tagetes som är bra för att rådjur inte äter dem?

Zoe sa...

Beautiful flowers and photos.

Hannele sa...

Cleo, sniglar älskar tagetes, rådjur vet jag inte..

Zoe, thank you, I like theese too.

Annika sa...

Hej Hannele! Tack för kommentaren på min blogg. Jag tycker begonior, speciellt isbegonior är riktiga gravblommor. Men, visst är dem vackra för det. Vilka fina bilder du har på din blogg! Underbara höstbilder fr Hisingen! Och vackra blomsterarrangemang i olika korgar!
Återkommer!!!

Julie sa...

Du har rett der. Jag har en tendens å se ned på tagetes, men vet ju at den gjør jættemycke bra i mina bedd.

atiR sa...

Underbara foton. Tycker att alla blommor är vackra, dock luktar inte alla gott.
(pingar du inte?)

Hannele sa...

Julie, bra om jag miskat lite på fördomarna :)

atir, tack. Stämmer det där med doften, alla blommor får inte följa med in i vasen. Nej, jag pingar inte, visste inte ens, vad det är.. Ska nog testa, tack för tipset.